Hava Durumu

YÖK'ten flaş 'darbe girişimi' kararı

YÖK, ülke genelinde 1577 dekanın istifasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
YÖK'ten flaş 'darbe girişimi' kararı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin dekanlarının istifasını istediğini açıkladı. Buna göre, 1577 dekanın istifası istendi, bunların 1176’sı devlet, 401’i ise vakıf üniversitelerinde görev yapıyor.

DEKANLAR İSTİFA EDİYOR

YÖK'ün bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki dekanların istifasını istemesinin ardından ilk istifalar Akdeniz Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden geldi.

Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, üniversitedeki 19 fakülte dekanının istifa ettiğini belirterek, bundan sonraki sürecin daha sert geçeceğini söyledi.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) Ankara’ya rektörler toplantısı için davet ettiği Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, toplantı sonrasında Türkiye’deki tüm dekanlara istifa çağrısı yapıldığını hatırlattı. Bundan sonraki sürecin daha sert geçeceğini aktaran Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Gerek akademik, gerek idari personelden bu terör örgütüne ait kim varsa ayıklanacak” dedi.

Yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürlerinin istifa etmeyeceğini söyleyen Vekil Rektör Ünal, “Emniyet ve YÖK ile sıkı işbirliği yapılarak bu illegal yapılanmadan Akdeniz Üniversitesi’ni en kısa sürede temizleyeceğiz” dedi.

YYÜ'de 15 dekan istifa etti

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki 15 dekan istifa etti.

YÖK’ün isteği üzerine YYÜ'deki 15 dekan, istifasını rektörlüğe sundu. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YÖK ile temas halinde olduklarını belirterek, “YÖK'ün ve üniversitenin elini güçlendirmek için dekanların istifasını istedik. Onlarda istifalarını sundular, YÖK’e yazımızı yazdık” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.