Hava Durumu

Yoldaşları Çipras'a sırt çevirdi

Yunanistan’da, muhtemelen 20 Eylül’de yapılacak erken seçimler öncesi, başbakanlıktan istifa eden Aleksis Çipras’ın lideri olduğu Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) partisinde “yoldaş savaşı” yaşanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2015 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2015 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yoldaşları Çipras'a sırt çevirdi
Syriza parlamento grubundan ayrılan milletvekili sayısı dün 29’a yükselirken, Çipras’ın geçen 25 Ocak’da seçimleri kazanarak başbakan olmasında büyük rol oynayan ”ağır toplar”  Yunan lidere ateş püskürdü.

Çipras’ın bir süre öncesine kadar en yakın adamları sayılan, Parlamento Başkanı Zoi Konstantopouolu, eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis ve eski Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis artık onun en ateşli rakipleri.

Aleksis Çipras, ‘yoldaşlarını’ yarım yüzyıl sonra Avrupa’da iktidara gelen ilk sol hükümeti istifaya mecbur etmekle suçlarken “SYRİZA’nın ilkelerini çiğnedi, halkın umutlarını boşa çıkardı” eleştirilerine maruz kaldı.

Konstantopouolu ile Lafazanis dün bir araya gelerek seçimlerde işbirliğini görüştü. Konstantopulu “Hükümet sinsice istifa etti. Önceden de parlamento yerine santajcı kreditörlere bilgi vermeyi tercih etti” dedi.

Kreditörler ile restleşmede pes ederek, geçen 5 Temmuz’daki referandumda yüzde 62 “Hayır” çıkmasına rağmen, büyük tavizlerde bulunarak 86 milyar euro’luk 3. Kurtarma Anlaşması’nı imzalaması üzerine Çipras ile yollarını ayıran ve önceki gün 25 milletvekili ile birlikte Halk Birliği partisini kuran Lafazanis de bugün ya da yarın Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos’dan hükümeti kurma çalışmaları için görevini alacak.

Varufakis ise seçimlerde SYRİZA’dan aday olmayacağını açıkladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.