Hava Durumu

Yolsuzluk gerginliği 11 can aldı!

Günlerdir gösterilere sahne olan ülkede polis ve göstericiler arasındaki çatışmalarda çok sayıda can kaybı var. Resmi makamlar ölü sayısını dokuz olarak açıkladı, muhalifler ise 11 kişinin yaşamını yitirdiğini bildiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2018 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2018 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yolsuzluk gerginliği 11 can aldı!

Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'de sokağa dökülen eylemcilerle polis arasında çıkan çatışmalarda en az 9 kişi hayatını kaybetti. Muhaliflere göre ölü sayısı 11.

Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin istifasını isteyen göstericiler, Haitili lideri bir önceki hükümet aleyhindeki yolsuzluk iddilarına kulak tıkamakla itham ediyor.

Muhalifler, Haiti ve diğer Karayip ülkelerinin Venezuela ile 3.8 milyar Amerikan Doları karşılığında imzaladığı petrol anlaşmasının şeffaf bir şekilde soruşturulmasını talep ediyor.

Haiti Senatosu tarafından yapılan bir soruşturma, eski devlet başkanı Michel Martelly yönetiminde en az 14 eski hükümet yetkilisinin petrol anlaşmasında yolsuzluk yaptığını ortaya koymuştu.

Çarşamba akşamı televizyondan halka seslenen Moise, halkın gösteri yapma hakkı olduğunu ancak görevi bırakmayacağını duyurdu. Devlet başkanı söz konusu yolsuzluk iddialarına ise değinmedi.

Başkentte okullar ve kamu daireleri gergin protesto gösterileri nedeniyle kapatılırken güvenlik güçleri sokakları ateşe verilen lastiklerle kurulan barikatlardan temizlemeye çalışıyor.

Ülkenin başka bir noktasında, Grand Goave kentinde çıkan olaylarda ise bir polis memuru daha vurularak öldürüldü. Geçtiğimiz günlerde bir polis memuru daha yaşamını yitirmişti.

Euronews

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.