Hava Durumu

Yolsuzluk operasyonunda ortalığı karıştıracak iddia

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Yolsuzluk ve rüşvet" soruşturmasında merak edilen ifadelerin bir kısmı çeşitli kaynaklardan basına sızdırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2013 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2013 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yolsuzluk operasyonunda ortalığı karıştıracak iddia

Soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan İşadamı Reza Zerrab'ın tutanaklara yansıdığı iddia edilen ifadelerinde şoke eden detay ise şöyle:
 

Türkiye'yi sarsan operasyonun kilit ismi Rıza Sarraf'ın savcılık ifadesinde yer alan gazeteciye 1 milyon liralık rüşvet iddiası ortalığı karıştırdı.
 
Sarraf, ifadesinde Yenişafak gazetesindeki bir yazarın kendisiyle ilgili bir haberi  1 milyon lira vermemesi halinde yayınlayacağını söyleyerek şantaj yaptığını ileri sürdü.
 
"1 MİLYON DOLAR RÜŞVET İSTEDİ”
 
Sarraf, ifadesinde rüşvet iddialarıyla ilgili şunları söyledi;

"Yenişafak Gazetesi’nden beni aradılar. İran’a 87 milyar eu
ro ihracat yaptığım ve kara para akladığımı sorduklarında bu konuda yorum yapmayacağımı avukatlarımın buna cevap vereceğini söyledim. Avukat H.K. isimli kişi bana bu haberi metnini getirdi ve de Yenişafak Gazetesi’nde ekonomi yazarı olduğunu söyledi. Soyadının K. olması lazım. Eğer bu parayı yani 1 milyon doları vermezsem bu haberi yayınlayacaklarını söylediler. Buna dair elimde ses kayıtları da mevcuttur. Mahkemeye sunabilirim. Telefon görüşmeleri de mevcuttur. El konulan telefonu da bu kayıt şu anda mevcuttur. İncelenebilir. Çok ilginçtir ki bana ait tapelerde bu haberlerin arkasında O
.İ.’nin olduğunu ve kendi konuşmaları olduğu ortadadır. Bunlar tape kayıtlarında vardır. Yenişafak’ta konuşmuş. Sonra Bugün Gazetesi’yle konuşmuş. Bunlar bahsi geçen telefonda kayıtlıdır. Daha doğrusu telefonda benden 1 milyon dolar isteme hususu kayıtlıdır. Diğerleri ise tapelere yansıyan kayıtlarda bellidir. Bu hususu bu kişi bakanlıkların isimleri de yazılarında zikrettiklerinde Ankara’ya gittiklerinde bakan Mehmet Şimşek Bey’le görüştüm. Hatta bir fotokopisini de sayın bakanımız Mehmet Şimşek’e bıraktım. O da bana polisi ilgilendiren bir mevzu olduğu için İçişleri Bakanlığı’na git dedi.Ben de İçişleri Bakanımız Muammer Güler Bey’e durumu izah ettim. Kaydı dinlettirdim. Takdirine bıraktım. Sonucunda ne oldu bilemiyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.