Hava Durumu

Yönetimde sürpriz istifalar

CarrefourSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer ve 3 yönetim kurulu üyesi görevlerinden istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2012 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2012 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yönetimde sürpriz istifalar

CarrefourSA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 2004 yılından bu yana yürüten Haluk Dinçer, Yönetim Kurulu üyeleri Faruk Bilen, Mehmet Tevfik Nane ve Zeynel Korhan Bilek, görevlerinden istifa etti.
Haluk Dinçer, istifasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Sabancı olarak CarrefourSA'da yüzde 38.8 hisseyle azınlık durumdayız. Çoğunluğa sahip Carrefour'dan gerekli destek ve katkıyı göremediğimizden faydalı olamayacağımızı anladık ve arkadaşlarımızla istifa kararı aldık" dedi.
 

SABANCI MEMNUN DEĞİL
Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, 24 Şubat tarihinde yaptığı basın toplantısında, CarrefourSA'nın performansından memnun olmadıklarını belirterek, holding portföyünde yer alan CarrefourSA hisse senetlerine ilişkin stratejik opsiyonların değerlendirilmesi amacıyla yatırım bankası Rothschild'e yetki verdiklerini ve bu konunun yıl bitmeden çözüme kavuşacağını söylemişti.
 

HİSSE DAĞILIMI
Son olarak Carrefour Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Huebner, 21 Haziran'da basına yansıyan açıklamasında Türkiye'de kalacaklarını ama ortak değiştirebileceklerini söylemişti. Türkiye'de faaliyet gösteren CarrefourSA'da Sabancı Holding'in yüzde 38.8, Carrefour Nederland'ın ise yüzde 58.2 hissesi bulunuyor. CarrefourSA'nın yüzde 2.2'si halka açık.

 

BHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.