Hava Durumu

YouTube ırkçılık içeren kanallara karşı harekete geçti

Son günlerde oldukça konuşulur hale gelen ırkçılık ve ayrımcılık söylemleri sonrasında YouTube ırkçılık içeren hesaplara karşı savaş başlattı. İnsanlara ırk, renk ve din gibi değerlerle ayrımcılığı hedef gösteren hesaplar mercek altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2020 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2020 08:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
YouTube ırkçılık içeren kanallara karşı harekete geçti

ABD'de George Floyd'un bir polis memuru tarafından öldürülmesi sonrasında dünya genelinde ırkçılık karşıtı söylemler giderek artmaya başladı. Sosyal medyada da bu konuyla ilgili adımlar atılıyor. Öte yandan ırkçılığı ve kendine ait üstünlüğü savunan görüş de var.

YouTube ırkçılık içeren hesapları kapattı

İnsanlığın en büyük problemlerinden biri kabul edilen ırkçılık, 21. yüzyıl içinde de kendisini gösteriyor. Bu konuda internet aracılığıyla propaganda yapıldığını belirleyen YouTube, 25.000 kanalın hizmetten uzaklaştırıldığını belirtti. Ayrıca, büyük takipçi kitlesine sahip ve siyasetçi olan kişilere ait hesaplar da kapatılmış durumda.

Kapatılan hesaplar incelendiğinde ırkçı ve beyaz üstünlükçü savunucusu Stefan Molyneux, Neo-nazi ve beyaz üstünlükçü savunucusu Richard Spencer, Neo-Nazi klan kurucusu David Duke gibi isimler yer alıyor. Ayrılıkçı söylemleriyle tanınan bu hesapların, YouTube kurallarını ihlal ettiği ve kanallarının kapatıldığı bildirildi.

YouTube ırkçılık konusunda bu adımı attıktan sonra haklı gören taraf olduğu gibi haksız gören taraf da bulunuyor. Bir taraf bu tür düşüncelerin sağlıklı olmadığı ve yayılmaması gerektiğini belirtirken, diğer taraf görüşlerin paylaşılması yönünde. Ancak YouTube ilk görüşe hak vererek insanları dil, din, ırk, mezhep vb. değerlerle ayıranlara izin vermedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.