Hava Durumu

'Yücel'in Çiçekleri' filminin galası Nilüfer'de yapıldı

Köy Enstitüleri'nin hikayesini, projenin mimarı ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'in hayatı üzerinden anlatan 'Yücel'in Çiçekleri' isimli belgesel filmin galası Nilüfer'de yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2019 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2019 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Yücel'in Çiçekleri' filminin galası Nilüfer'de yapıldı

1940 yılında hayata geçirilen Köy Enstitüleri projesini anlatan belgesel film, Bursa'da da izleyici ile buluştu. Yönetmen Cengiz Özkarabekir'in beyaz perdeye taşıdığı Yücel'in Çiçekleri adlı film, Köy Enstitüleri projesini, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel ve İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç ile arkadaşlarının, karşılaştıkları siyasal, toplumsal ve ekonomik zorluklara karşın verdikleri mücadele üzerinden anlatıyor. Türkiye'nin eğitim devrimi olarak nitelendirilen Köy Enstitüleri'nin hikayesini ele alan filmin Bursa galası Nilüfer Belediyesi'nin ev sahipliğinde Konak Kültürevi'nde gerçekleşti.



Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği ve Nilüfer Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen galaya, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Zekeriya Işık, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş, CHP Bursa İl Başkan Yardımcısı Alper Özdemir, şair ve yazar Yılmaz Odabaşı ile filmin yönetmeni Cengiz Özkarabekir ile Köy Enstitüsü mezunları katıldı. Gösterimin ardından gerçekleşen söyleşide Özkarabekir ve Kocabaş, Köy Enstitüleri projesi ve Hasan Ali Yücel'in hayatını anlattılar. Gecenin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Zekeriya Işık Yönetmen Özkarabekir'e çiçek vererek teşekkür etti. Yücel'in Çiçekleri filmi Nilüfer'deki okullarda da öğrencilerin izlenimine sunuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.