Hava Durumu

Yüksek Hızlı Tren faciasında merakla beklenen ifadeler ortaya çıktı!

Ankara'da meydana gelen ve 9 kişinin yaşamanı yitirdiği tren kazasına ilişkin gözaltına alınan 3 şüphelinin ifadesi ortaya çıktı. Gözaltına alınan makasçı "Makası kaydırıp kaydırmadığımı hatırlamıyorum" derken, 3 şüpheli de giden yolcu treninin 1. hattan, gelen trenin ise 2. hattan gelmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2018 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2018 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yüksek Hızlı Tren faciasında merakla beklenen ifadeler ortaya çıktı!

Kazayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan üç TCDD çalışanının ifadeleri ortaya çıktı. Makasçı O.Y, "Makası birinci hata kaydırıp kaydırmadığımı hatırlamıyorum" dedi. Üç şüpheli de ifadesinde giden yolcu treninin 1. hattan, gelen trenin ise 2. hattan gelmesinin zorunlu olduğunu vurguladılar.

"MAKİNİSTLERİN DE HATASI VAR"

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, tren teşkil memuru (makasçı) O.Y. "YHT treni genelge kapsamında birinci hattan gitmesi gerekiyordu. Ancak makası birinci hata kaydırıp kaydırmadığımı hatırlamıyorum. Ancak makası kaydırıp hattı 1. hat olarak değiştirmediysem dahi 6.30 treninin makinistlerinin de hatası var. Zira trenin ikinci hatta girdiğini gördükleri anda treni durdurmaları ve derhal ilgililere haber vermeleri gerekiyordu" dedi.

2018'İN BAŞINDAN BERİ GENELGE VAR

Alınan bilgiye göre, üç görevliye olay sırasında görevlerinin ne olduğu ve kazaya ilişkin bilgileri soruldu. Üç şüpheli de ifadesinde 2018 yılı başı itibarıyla çıkartılan genelge uyarınca, giden yolcu treninin 1. hattan, gelen trenin ise 2. hattan gelmesinin zorunlu olduğunu vurguladılar.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Tren kazasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Yokuş'un koordinatörlüğünde üç savcı tarafından yürütülen soruşturma sürdürülüyor. Savcılığın olay yerindeki incelemeleri dün gün boyu sürdü ve bugün tamamlandı. Kaza sonrası, kusurları olduğu tespit edilen kontrolör E.E.E., tren teşkil memuru O.Y. ve tren hareket memuru S.Y., gözaltına alınmıştı. Üç personelin, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındı.

NE OLDU?

Ankara'dan Konya'ya gitmek üzere yola çıkan Yüksek Hızlı Tren, Marşandizİstasyonu'na geldiğinde yol kontrolü yapan kılavuz tren ile çarpıştı. Hızının 80- 90 kilometre civarında olduğu belirtilen Yüksek Hızlı Tren'in iki vagonu raydan çıktı. Kazanın olduğu bölgede bulunan üst geçit de vagonların üzerine yıkıldı. Kaza sonucunda 3 makinist 6 vatandaş olmak üzere 9 ölü, 47 yolcu yaralandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.