Hava Durumu

Yunan Bakan'dan önemli Türkiye açıklaması

Yunanistan Göç Politikaları Bakanı Dimitris Vitsas, ülkesindeki sığınmacı sorununa ilişkin, "Adalardaki problemleri çözmenin önemli koşullarından bir tanesi Türkiye ile açık bir iletişim ve diyalogtur. Türk mevkidaşımla iyi seviyede bir iş birliğimiz var." dedi. Avrupa ülkelerinin kapalı sınır politikasını da eleştiren Vitsas, "Bu sorunun panzehiri Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki (göçmen) mutabakatıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2018 19:52
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2018 19:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yunan Bakan'dan önemli Türkiye açıklaması

Yunanistan Göç Politikaları Bakanı Dimitris Vitsas, Midilli'de düzenlenen 14'üncü Kuzey Ege Kalkınma Konferansı kapsamında bir panelde, Yunan adalarındaki sığınmacı sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

"EGE ADALARINDAKİ HALKIN SABRINA..."

Göç politikasının sadece sığınmacıların tutulduğu Ege Adaları'ndaki halkın sabrına dayandırılamayacağını belirten Vitsas, aşırı kalabalık kamplardaki sığınmacı sayısının Eylül 2018'e kadar kapasitelerine göre düşürüleceğini açıkladı.

"AVRUPA ÜLKELERİ, İMZALADIKLARI GÖÇMEN MUTABAKATINA UYSUN"

Vitsas, sığınmacılara ilişkin faaliyetlerinde Cenevre Sözleşmesi'ne göre hareket ettiklerine işaret ederek, "Öte yandan, Avrupa ülkelerinin kapalı sınır politikasının panzehiri Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki (göçmen) mutabakattır." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.