Hava Durumu

Yunanistan'ın 'Adanalı' kararı belli oldu

Meriç'teki Pazarkule Sınır Kapısı'ndan koşarak Yunanistan'a yasadışı giriş yapmaya çalışan Türk vatandaşın cezası belli oldu. Yunan basını giren kişinin alkollü olduğunu ve 'Adanalıyım' dediğini yazmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2018 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yunanistan'ın 'Adanalı' kararı belli oldu

Meriç bölgesinde, 40 yaşlarında bir Türk vatandaşı, aşırı alkollü halde Pazarkule Sınır Kapısı'ndan koşarak Yunanistan'a girdikten sonra, Kastanies Sınır Kapısı'nda yakalandı.

Yunanistan polisi, yakalandıktan sonra aşırı alkollü olduğu fark edilen Türk vatandaşın önce kendine gelmesini bekledi. Sonra da Yunanistan'a yasadışı giriş yaptığı suçlamasıyla Kumçiftlik (Orestiada) Suçüstü Mahkemesi'ne sevk etti.

Yunanistan vizesi olmayan, üstünden TC pasaportu çıkan, Adanalı olduğunu ve çocuklarını görmek için İsveç'e gitmek istediğini, sınırı geçmeden önce alkol kullandığını söyleyen adam Yunanistan'a yasadışı giriş yaptığı suçlamasıyla, tecilli olarak 4 ay hapis ve 1.500 Euro para cezasına çarptırıldı.

Yunan basınının iddiası:

Haber sitesi "Skai" Yunanistan'da yakalananTürk vatandaşın kendisi gibi alkollü 3 arkadaşı ile birlikte Pazarkule'de sınırı geçmeye çalışırken Türk devriyeleri tarafından fark edildiğini ve Türk askerlerinin havaya ateş ettiklerini ileri sürdü. "Skai" ayrıca, Türk devriyelerinin 3 kişiyi yakaladıklarını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.