Hava Durumu

Yürüyüş yolundaki iğrenç olay için ceza belli oldu

İstanbul'da akşam yürüyüşüne çıkan S. H.'ye cinsel saldırıda bulunan tur rehberi Mete Berkan Buluttekin hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, önce S. H.'nin kalçasına, daha sonra arkasından sarılarak vücuduna dokunan Buluttekin'in 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2020 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2020 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yürüyüş yolundaki iğrenç olay için ceza belli oldu

Olay geçen 13 Ağustos akşamı yaşandı. Bir sigorta şirketinde çalışan S.H. (31), Ataşehir'deki evinden, akşam yürüyüşü için çıktı. S. H. yürüdüğü esnada, karşı yönden koşarak gelen Buluttekin (52), S.H.'nin yanından geçerken kalçasına dokundu.

S. H. duruma anlam veremedi; Buluttekin'in kendisine yanlışlıkla çarptığını düşünerek yoluna devam etti. Ancak ilk 'çarpmadan' 10-15 dakika sonra Buluttekin bu kez S.H.'nin hemen arkasında belirdi. Buluttekin'in, arkasından sarıldığı S. H.'yi kendisine doğru çekti, göğüslerini sıkıp bacaklarına dokundu.

Dehşete düşen S. H., ilk olarak Buluttekin'i iterek kendisinden uzaklaştırdı. Daha sonra bu kişinin kaçtığı yöne doğru koşmaya başlayan S. H. bu esnada polise de haber verdi. Buluttekin kısa süre sonra, saklandığı yerde yakalandı.

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Tutuklama talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edilen Buluttekin, hakimlik sorgusunda, olay anında alkollü olduğunu, ruh halinin ise bozuk olduğunu öne sürdü.

Savcı Fatmagül Yörük yürüttüğü soruşturma sonrası, İstanbul Rehberler Odası'na kayıtlı turist rehberi Buluttekin hakkında 'Basit cinsel saldırı' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemi ile iddianame düzenledi. Hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul Anadolu 21. Asliye Ceza Mahkemesi, ilk duruşma için 15 Aralık'a gün verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.