Hava Durumu

Yüz maskesi nasıl yıkanır?

Karantina sürecinde çalışıyorsanız ve sürekli dışarı çıkıyorsanız yıkanabilir yüz maskesi kullanmanız daha ideal olabilir.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2020 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2020 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yüz maskesi nasıl yıkanır?

Koronavirüs salgını bitene kadar birçok kişi maskeyle yaşamaya alıştı. Bu süreçte maske miktarında problem yaşanlar ise yüz maskesi nasıl yıkanır konusunu araştırmaya başladı. Eğer siz de yüz maskesi nasıl yıkanır merak ediyorsanız detaylar haberimizde.

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan corona virüs salgınının yayılmaması için aldığımız önlemlerden biri de yüz maskesi kullanmak. Yüz maskesinin nasıl yıkanacağını ve nasıl temiz tutulduğundan emin olabileceğimizi uzmanlara sorduk.

Alerji Uzmanı ve İmmünolog ve Hasta Koruma Hekimleri üyesi Purvi Parikh "Maskeler her kullanımdan sonra yıkanmalıdır" diyor ve devam ediyor "Örneğin, bakkala gidiyorsanız, eve döndükten sonra ve bir sonraki yola çıkmadan önce yıkanmalıdır." İdeal olarak, her kullanımdan sonra maskenizi çamaşır makinenize veya elde yıkamanız gerektiğini belirtiyor.

Deirdre Jones "Kumaşı zayıflatmadan bakteri ve virüsleri temizlemek için sıcak bir ortam kullanın" diyor. Sürekli kullanılan çamaşır deterjanının maske yıkanmasında kullanıma uygun olduğunu da söylüyor.

Purvi Parikh "Maskenizin elastik halkaları varsa, bu halkaların hasar görmemesi için havada kurutmalısınız. Kumaş maskeye sahipseniz, bunlar kurutucuda sabit bir devir de kurutulabilir "dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.