Hava Durumu

Yüz yüze eğitimde son durum! MEB il il paylaştı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına göre, çok yüksek riskli (kırmızı) kategorideki iller olan Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman ile yüksek riskli (turuncu) kategorideki İstanbul, İzmir, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan'daki eğitim öğretim uygulamaları şöyle olacak:

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2021 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2021 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yüz yüze eğitimde son durum! MEB il il paylaştı

"Okul öncesi eğitim kurumları ve özel eğitim okulları, tam zamanlı yüz yüze eğitim verecek. Birleştirilmiş sınıflı okullar ve köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerlerdeki okullar yüz yüze eğitime tam zamanlı devam edecek. İlkokullar, 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim alacak.

Ortaokul 5, 6, 7. sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitime devam edecek. Ortaokul 8. sınıflar haftada 12-22 saat olacak şekilde seyreltilmiş yüz yüze eğitim alacak. Hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitime devam edecek. 12. sınıflar haftada 16-24 saat olacak şekilde planlanan seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim alacak. Destekleme ve yetiştirme kursları, yüz yüze eğitime devam edecek. Sınavlar seyreltilmiş sınıflarda yapılacak."

ORTA RİSKLİ VE DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Orta riskli (sarı) kategoride yer alan Ankara, Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars ile düşük riskli (mavi) iller kategorisindeki Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır'da eğitim öğretim uygulamaları ise şu şekilde yapılacak:

"Okul öncesi eğitim kurumları ve özel eğitim okulları tam zamanlı yüz yüze eğitim verecek. Birleştirilmiş sınıflı okullar ve köy benzeri seyrek nüfuslu yerlerdeki okullar yüz yüze eğitime tam zamanlı devam edecek. İlkokullar 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim alacak.

Ortaokul 5, 6, 7. sınıflar 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim alacak. Ortaokul 8. sınıflar haftada 12-22 saat olacak şekilde seyreltilmiş yüz yüze eğitim alacak.

Hazırlık, 9. 10. 11. sınıflar haftada 2 gün, 12. sınıflar ise haftada 16-24 saat seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim alacak. Destekleme ve yetiştirme kursları yüz yüze eğitime devam edecek.

Sınavlar seyreltilmiş sınıflarda yapılacak."

İŞTE İL İL YÜZ YÜZE EĞİTİMDE SON DURUM...

SİNOP

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre, çok yüksek riskli iller arasında yer alan Sinop'ta, okul öncesi, ilkokullar ile liselerin 8 ve 12. sınıflarında yüz yüze eğitime başlandı.

UŞAK

Uşak'ta yeni normalleşme süreciyle okullarda yüz yüze eğitime başlandı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) değerlendirme haritasına göre düşük riskli iller arasında yer alan Uşak'ta öğrenciler sabahın erken saatlerinde okulun yolunu tuttu. Bazı öğrencileri aileleri okula getirdi.

ERZURUM

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre, orta iller arasında yer alan Erzurum'da okullarda yüz yüze eğitime başlandı.

NİĞDE

Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre, yüksek riskli iller arasında yer alan Niğde'de, okul öncesi, ilkokullar ile liselerin 8 ve 12. sınıflarında yüz yüze eğitime başlandı.

KASTAMONU

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre, orta riskli iller arasında yer alan Kastamonu'da, okul öncesi, ilkokullar ile liselerin 8 ve 12. sınıflarında yüz yüze eğitime başlandı. Şehit Erkan Kendirci İlkokulu'nda öğrenciler derslerine başladı.

SİVAS

Orta riskli iller arasında yer alan Sivas'ta, yüz yüze eğitime başlandı.

KİLİS

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre, yüksek riskli iller arasında yer alan Kilis'te okul öncesi, ilkokullar ile liselerin 8 ve 12. sınıflarında yüz yüze eğitime başlandı.

ÇORUM

Çok yüksek riskli iller arasında yer alan Çorum'da okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokul, ortaokul 5, 6, 7 ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün, ortaokul 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde 12-22, lise 12. sınıflarda ise 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime başlandı.

KIRKLARELİ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre, yüksek riskli iller arasında yer alan Kırklareli'nde okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 2 gün, 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlandı.

KIRIKKALE

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre, yüksek riskli iller arasında yer alan Kırıkkale'de, okul öncesi, ilkokullar ile 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başlandı.

İZMİR

Yüksek riskli iller arasında yer alan İzmir'de, kent merkezindeki okul öncesi eğitim kurumları, ilk okulların tamamım ve 8 ile 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başlandı. Bornova ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nda öğrenciler bahçede sosyal mesafe kuralları çerçevesinde İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra sınıflara alındı.

KIRŞEHİR

Orta riskli iller arasında yer alan Kırşehir'de okul öncesi, ilkokullar ile liselerin 8 ve 12. sınıflarında yüz yüze eğitime başlandı. Çocuklar ve öğretmenler okullarında eğitime başlamanın heyecanını yaşadı.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yeni normalleşme süreciyle okullarda yüz yüze eğitime başlandı. Öğrenciler maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak sınıflardaki yerini aldı.

KARS

Orta riskli iller arasında yer alan Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yüz yüze eğitime başlandı.

YOZGAT

Yozgat'ta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yeni normalleşme süreciyle okullarda yüz yüze eğitime başlandı. Öğrenciler maske, mesafe kurallarına uyarak sınıflara alındı.

MANİSA

Manisa'da yeni normalleşme süreciyle okullarda yüz yüze eğitime başlandı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) değerlendirme haritasına göre orta riskli iller arasında yer alan Manisa'da öğrenciler sabahın erken saatlerinde okulun yolunu tuttu.

MUŞ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre, düşük riskli iller arasında yer alan Muş'ta yüz yüze eğitime başlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Fatih İlkokulu'nda program düzenlendi. Sosyal mesafe kurallarına göre sıraya geçen öğrenciler, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra sınıflarına geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.