Hava Durumu

'Yüzen terör' sahillere dadandı!

İngiltere'nin güney sahillerine vuran Physalia physalis (Portuguese man o' war) dünyanın en tehlikeli deniz anası türüdür. 'Yüzen terör' olarak adlandırılan bu tehlikeli deniz anası türünün yüzlercesi güney sahillerini tehdit eder hale geldi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2020 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2020 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Yüzen terör' sahillere dadandı!

İngiltere'nin güney sahilleri dünyanın en tehlikeli deniz anası türü olan Physalia physalis (Portuguese man o' war) işgali altında. Yüzen terör olarak adlandırılan bu canlılar nadir olarak ölümcül olsa da bulaştıkları kişiyi hastanelik ediyor. Cornwall'da, Falmouth'daki Gyllyngvase Plajı ve Maenporth Plajı, Porthleven yakınlarındaki Loe Bar, Hannafore Plajı ve St Ives yakınlarındaki Porthkidney Plajı dahil olmak üzere güney sahillerinin çoğunda tehlikeli deniz anasının kitlesel olarak kıyıya vurduğuna dair raporlar ortaya çıktı.

Yetkililer halkı alarma geçirerek dikkat ve tetikte olmaları konusunda uyardı. Dünyanın en tehlikeli deniz canlılarından biri olarak gösterilen Physalia physalis (Portuguese man o' war) zehri çok güçlüdür. Özellikle küçük çocuklarda anafilaktik şoka neden olabilir. Boyları 10-25 cm arası olan bu canlının deniz yüzeyinin altına uzanan ince dalları yaklaşık 150 cm kadar uzanabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.