Hava Durumu

Zalimin yanında yer almayacağız

Davutoğlu, Suriye konusunda, "Hiçbir zaman zalimin yanında yer almayacağız. Bu böyle biline...'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2012 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2012 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Zalimin yanında yer almayacağız
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından WOW Otel'de düzenlenen 21. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, 11 Eylül'ün ardından bütün İslam dünyasının tehdit gibi, terörist gibi hedef tahtasına konulmaya çalışıldığını hatırlatarak, o dönemde Türkiye'nin bütün zeminlerde Müslümanlar üzerindeki bu baskıyı göğüslemeye çalıştığını anlattı.

Davutoğlu, İslam dünyasının yeni bir psikolojiye ihtiyacı olduğunu ve bunun da öz güven olduğunu belirterek, ''İslam dünyasına sirayet etmiş olan aşağılık kompleksini yerle bir etmemiz lazım'' dedi.

Salondan bazı tepkilerin gelmesi ve Türkiye'nin dış politikasının eleştirilmesi üzerine Davutoğlu, ''Tereciye tere satmıyorum. Ben bir mesul makamdayım. Neyi niçin yaptığımızı anlatmaya ve burada Müslümanların derdini konuşmaya geldik. Irak'ta 1 milyon insan vefat ettiğinde de tepkide bulunduk. Felluce olaylarını hatırlayın'' dedi.
Irak'ta da, Libya'da da gerekli tepkilerin verildiğini anlatan Davutoğlu, ''Biz Irak'a da, Libya'ya da tepki verdik. Suriye'ye de tepki vereceğiz'' diye konuştu.

Bir yönetim kendi halkına dönük aşırı silah kullanmaya başladığında tutum almak gerektiğini ve Suriye'de de durumun bu olduğunu kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:

''Biz daha önce gösterilen tutarsızlığı yapamayız. Mısır'da demokrasi isteyip, Suriye'de demokrasi istememek olmaz. Türkiye'de demokrasi isteyip, Suriye'de demokrasiye karşı çıkmak olmaz. Kendimiz için ne istiyorsak Suriye için de onu istiyoruz, Mısır için de onu istiyoruz. Dünyanın her köşesindeki Müslüman için onu istiyoruz. Onun gerçekleşmesi için de gece gündüz çalışacağız. Kim ne derse desin. Hiçbir zaman zalimin yanında yer almayacağız. Bu böyle biline...''

Suriye'de emniyet var mı?
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da hiçbir mezhebin görüşünün Kur'an ve İslam yerine ikame edilemeyeceğini belirterek, İslam dünyasında fitne ateşi yakmak isteyenlerin zaman zaman bunu yaptıklarını ve Müslümanların birbirine düşürülebildiğini söyledi.

Kadın ve çocuk hakları, eşitlik, hak, hukuk, yardımlaşma ve dayanışmanın İslam'ın temel kuralları olduğunu ifade eden Bozdağ, bu konuda herkesin kendisine dönüp bakması gerektiğini söyledi.

Bozdağ, ''Suriye'de hukuk var mı? Adalet var mı? Can emniyeti var mı? Mal emniyeti var mı?'' dedi.

Hukuk, adalet, eşitlik, kadın ve çocuk haklarının pek çok Müslüman ülkede İslam'ın emrettiği gibi olmadığını da kaydeden Bozdağ, cehaleti ortadan kaldırmanın herkesin görevi olduğunu söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.