Hava Durumu

Zamlar geri alınsın

Uludağ Milli Parkı’na giriş ücretlerine ve park sınırları içerisindeki çadır kiralama ücretlerine yapılan zamlara tepki gösteren CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, konuyu Ankara’ya taşıyarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na soru önergesi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2012 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2012 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zamlar geri alınsın
Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Uludağ Milli Parkı'nda kapı giriş ücretlerine 2 yılda yapılan yüzde 100’lük zam oranına ve park sınırları içerisinde çadırlı kamp alanı olarak tescilli Sarıalan ve Çobankaya'da günlük çadır yeri ücretlerinin zamlanmasına tepki büyüyor. Konuyla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na soru önergesi veren CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Uludağ Milli Parkı’nda hizmet konusunda 10 yıldır ciddi bir çalışma yapılmamasına rağmen gerçekleşen zamlara tepki gösterdi.

“VATANDAŞIN ULUDAĞ’DAN YARARLANMASI ÖNLENİYOR”
Uludağ Milli Park sınırları içindeki çadırlı kamp yapan dar gelirli vatandaşların bu yıl da zamlardan zor duruma düşürüldüğünü kaydeden Turhan Tayan, “Uludağ Milli Park’ında hizmet konusunda hiçbir çalışma yapılmazken kapı giriş ücretlerine ve çadır yeri kiralama ücretlerine yapılan zamma anlam vermek mümkün değil. 2010 yılında bir çadır yeri aylık 180 lira iken, 2011 yılında 240 liraya, 2012 yılında ise 300 TL’ye çıkarıldı. Çadırcıların elektrik ücretleri şehir tarifesine göre 2 kat fazla uygulanıyor. Aynı zamanda teleferikle çıkış ücretlerine belediye tarafından bu yıl da zam geldi” diye konuştu.

Bakan Eroğlu’na Milli Park kapı giriş ücretinin 2010 yılında 5 TL iken, 2 yıl içerisinde uygulanan yüzde 100’lük zamla bu yıl 10 TL’ ye yükseltildiğini söyleyen Tayan, halkın geçim şartlarının her gün zorlaştığı bir dönemde vatandaşın Uludağ’dan yararlanmasının bu zamlarla önlendiğine işaret etti.

Tayan, Bakan Veysel Eroğlu’na sunduğu önergede şu soruları sordu: “Son zamları geri almayı düşünüyor musunuz? Çadır yerlerinin çağdaş alt yapısını ne zaman tamamlayacaksınız? Yeni çadır yerleri açmayı düşünüyor musunuz?”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.