Hava Durumu

Zararlarını karşılayacağım dedi serbest kaldı

Adana’da gelin ve damat hatıra fotoğrafı çektirirken, gelin arabasındaki 15 bin liralık altın takıyı çaldığı iddia edilen 2'si tutuklu 4 kişinin yargılanmasına başlandı. Tutuklu hırsızlar, zararı karşılayacaklarını söyleyince tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2014 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2014 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zararlarını karşılayacağım dedi serbest kaldı

Bir markette yöneticilik yapan Selman Demiryürek (26) ile Seda Demiryürek (25), merkez parkta düğün öncesi hatıra fotoğrafı çektirmek istedi. Parka gelen çift, araçlarını yol kenarına park ederek fotoğraf çekimine geçti. Bu sırada aracın yanına gelen şahıslar, camı kırıp içinde 15 bin liralık altın takı bulunan çantayı çaldı.

Güvenlik kamera görüntülerinden yakalanıp tutuklanan şüphelilerden tutuklu Mehmet A. ve Uğur K., tutuksuz sanıklar Reşit Ç. ile Ümit E., Adana 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

8 yıla kadar hapsi istenen sanıklardan Uğur K. suçlamayı kabul etti. Mehmet, Reşit ve Ümit ile birlikte alkol aldıklarını belirten Uğur K., "Ekonomik durumumuz iyi değildi. Gelin aracını görünce hırsızlık yapmaya karar verdik. Reşit ve Mehmet çanta ile geri döndü. Bozdurulan altın parası 2 bin 40 TL'yi paylaştık. Aldığım 800 TL ile çocuğumu doktora götürdüm. Kalan altınlar Reşit'teydi. Çok pişmanım. Zararı karşılamak istiyorum" dedi.
Gelin arabasının camını Reşit Ç.'nin kırdığını ileri süren Mehmet A. ise, "Reşit'in zorlamasıyla çantayı çaldım. Altınları 2 bin 40 TL'ye bozdurdum. 800'ünü Uğur'a, bin TL'sini de bana verdi. Ben ertesi gün pişman olduğum için parayı Reşit'e geri verdim. Uğur, fiilen yaptığımız hırsızlıkta bizim yanımızda değildi. Tahliye olursam, zararı ödemeye çalışırım. Ümit E.'nin olayla ilgisi yok" ifadelerini kullandı.

Tutuksuz Reşit Ç., suçlamayı kabul etmeyerek, "Bana ait aracımı Mehmet A.'ya kiraya vermiştim. Suçta kullanılmış olabilir. Aracımı terk vaziyette buldum. Hırsızlıkla ilgim yok" diye ifade verdi. Ümit E. de hırsızlıkla alakasının olmadığını söyledi.

Duruşmaya gelen damat Selman Demiryürek ise, zararın karşılandığı takdirde şikayetten vazgeçebileceğini söyledi. Hakim, suçun niteliği, delil durumu ve tutuklu kalınan süreyi göz önüne alarak zararı karşılamayı kabul eden 2 sanığı tahliye ederek duruşmayı erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.