Hava Durumu

Zayıflamanın en kolay yolu: Her gün çökelek yerseniz...

Çökelek peynirinin sağlıklı olduğunu eskiden beri duyarız. İçeriğindeki yağ miktarı ne olursa olsun her çeşit çökelek son derece sağlıklıdır. Özellikle keçi sütüyle yapılan çökeleklerin lezzeti dillere destan. Günlük diyetinize çökelek ekleyerek metabolizmanızı hızlandırabilir, kilo verebilir ve kaslarınızı şekillendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra çökeleğin birçok faydası daha var. Gelin birlikte bakalım...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2021 23:53
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2021 23:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zayıflamanın en kolay yolu: Her gün çökelek yerseniz...

1- METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR

Çökelekte bol miktarda bulunan B vitamin grubu metabolizmayı iyileştirir. B12 vitamini beynin etkinliğini artırır ve vücudun demiri daha iyi sindirmesine yardımcı olur. Riboflavin karbonhidratları enerjiye dönüştürür ve pantotenik asit vücuttaki proteinlerin, yağların, karbonhidratların ve amino asitlerin işlenmesini iyileştirir.

2- KASLARIN ŞEKİLLENMESİNE YARDIMCI OLUR

Kazein adı verilen ve kasların artmasına yardımcı olan protein, çökelekte bol miktarda bulunur. Bu nedenle birçok sporcu uyumadan önce çökelek yer. Ayrıca günlük önerilen protein miktarının çoğunu çökelekten alabilirsiniz.

3- KİLO VERDİRİR

Düzenli olarak egzersiz yapmasanız bile çökelek yemenizin kilo vermenize yardımcı olduğu 2015 yılında yapılan bir araştırma ile kanıtlandı. Fazla kilolu ve düşük kalorili çökelekli diyet yapan iki araştırma grubundan biri egzersiz yaparken diğeri yapmadı. Sonuç olarak her iki grup da kilo verebildi.

Bu nedenle spor salonu için yeterli zamanınız yoksa, diyetinize süzme peynir ekleyin.

4- KADIN SAĞLIĞI İÇİN İYİDİR

Çökelek, kalsiyum ve D vitamini açısından zengindir. Düzenli olarak tüketildiğinde menstrüasyonu ve hormonları dengeler.

Düzenli olarak çökelek yemek, meme kanseri riskini bile azaltabilir.

5- KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR

Çökelek kalsiyum açısından zengin olduğundan kemikler için oldukça faydalıdır.

Çökelek, günlük önerilen kalsiyum miktarının yüzde 28'ini içerir. Aynı zamanda metabolizma ve kemik dokusunun kalınlığı üzerinde de olumlu bir etkiye sahiptir.

6- KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Çökelek, kan şekeri seviyesini dengeleyen magnezyum içerir.

Her gün çökelek yiyorsanız, yağ içeriğini hesaba katmalısınız. Kan şekeri sorunu yaşıyorsanız yüzde 1,5'ten fazla yağ içermeyen çökelek tüketmelisiniz. Daha fazla yağ varsa günlük olarak yemekten kaçınmalısınız.

7- KARDİYOVASKÜLER SİSTEM İÇİN FAYDALIDIR

Süzme peynirdeki magnezyum, kan şekeri seviyelerini normalleştirmenin yanı sıra kardiyovasküler sistem üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Arteriyel basıncı kontrol altında tutarak kan pıhtılarının oluşmasını engeller. 200 gram çökelek, günlük selenyum ihtiyacının yaklaşık yüzde 30'unu karşılar.

8- İNME RİSKİNİ AZALTIR

Çökelek potasyum içerir ve bu da vücuttaki su dengesini destekler, kaygıyı azaltır ve sinirsel uyarıların düzenlenmesini sağlar. Düzenli olarak potasyum yemek, arteriyel basıncı ve felç geçirme riskini azaltır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.