Hava Durumu

Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonası Bursa'da yapılacak!

Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında gerçekleştirilecek Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonası Bursa'da yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2019 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2019 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonası Bursa'da yapılacak!

Bursa, Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 2018 Aralık ayında duyurusu yapılan Akıl ve Zeka Oyunları şampiyonasına 9-14 yaş aralığındaki tüm öğrenciler katılabiliyor. Bursa'da ve tüm yurtta eş zamanlı olarak başlayan şampiyonada öncelikle ilçelerde gerçekleştirilen müsabakalarda dereceye giren öğrenciler il fillerine katılmaya hak kazanacak. 5 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirilecek il finallerinde başarılı olan öğrenciler ise 27-28 Nisan 2019 tarihinde Bursa'da yapılacak Türkiye şampiyonasında mücadele edecek. Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonasında öğrenciler Mangala, Q-Bıtz, Equılıbrıo, Pentago, Kulamı, Reversi, Mangala ve Pentago olmak üzere sekiz kategoride yarışacak.

FİNAL 27-28 NİSAN'DA

Turnuvanın Türkiye finali ise 27-28 Nisan 2019 tarihinde Merinos Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. Çocukların düşünen, üreten ve karşılaştıkları problemlere çözümler bulabilen bireyler olarak yetişmesi, öğrencilerin yeteneklerinin bireysel ve grup oyunları ile geliştirilmesi hedeflenen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası ile öğrencilerin sosyal gelişimlerinin desteklenmesi ve kendilerini ifade edebilme fırsatının sunulması, akıl ve zekâ oyunları ile vakitlerini daha verimli geçirmelerinin sağlanması amaçlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.