Hava Durumu

“Zeki Müren’i hiç kıskanmadım”

Uçuşan Pabuçlar defilesini izlemek için Bursa'ya gelen 'taş bebek' Gönül Yazar, aşk hayatından sanat dünyasına kadar pek çok konuda özel açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2012 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2012 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
“Zeki Müren’i  hiç kıskanmadım”
Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli seslerden biri olan 'taş bebek' lakaplı Gönül Yazar, Almira Otel'de düzenlenen bir defilenin konuğu olarak Bursa'ya geldi. Yazar, davete katılan konukların yoğun ilgisi ile karşılaşırken onların sahne isteğini de kırmadı. 3 şarkılık mini konserinde playback yapsa da, daha sonra aynı şarkılardan kısa bölümleri çıplak sesle okuyarak ne kadar büyük bir ses olduğunu bir kez daha kanıtladı. Sempatik tavırları, kıvrak zekası ve hala yerinde duran hafızasıyla herkesi büyüledi. Defile sonrası yaptığımız söyleşide ise Bursa'yı asla unutamayacağını ifade eden küçük hikayelerini anlattı. İlkokulda 4. sınıfı Setbaşı İlköğretim Okulu'nda tamamlayan Gönül Yazar, Bursa şehrine dair aklına gelenleri “babam, ailem ve Güven Palas” olarak sıraladı.

Bursa yıllarınızdan aklınızda kalanları anlatır mısınız?

Babam Bursa'da yol müteahhidi idi. Ben Güven Palas'ta kalıyordum, babam işe giderdi, ben otelde babamı beklerdim. Rahmetli babamla 1 yıl kaldık Bursa'da… Ben Setbaşı İlköğretim Okulu'nda 4. sınıfı okudum. Ulucami'nin yanındaki lokantada çok yemek yedim. Yıllar sonra Bursa'ya geldiğimde Güven Palas'ın yandığını gördüm. Bu yüzden hayatımda en çok sevdiğim şarkılardan biri Hotel California'dır.

Nostalji albümü düşünüyor musunuz?

Düşünüyorum, ama artık internet yüzünden satışların düşük olması beni albüm yapmaktan soğutuyor.

Dizi teklifi alıyor musunuz?

Alıyorum, ama aldıklarımı beğenmiyorum.

Dizileri takip ediyor musunuz? Favori diziniz hangisi?

Elbette takip ediyorum. Pazartesi günü Son, salı günü Öyle Bir Geçer Zaman ki, çarşamba Kuzey Güney, perşembe Fatmagül'ün Suçu Ne?, cuma Adını Feriha Koydum, cumartesi ise İffet'i izliyorum. Pazar günü dizim yok çünkü Survivor izliyorum.

Bülent Ersoy mu Zeki Müren mi?

Zeki Müren.

Tarık Akan mı Kadir İnanır mı?

Her ikisi de…

Sizce Türkiye'nin en yakışıklı jönü kim?

Bir tane var, o da Kıvanç Tatlıtuğ. Bebek, şeker gibi bir adam o. Bayılıyorum Kıvanç'a. Bir de Tolgahan Sayışman var. Onu da çok beğeniyorum.

Türk sinemasını nasıl buluyorsunuz?

Beni sinemaya götüren yok ki, evde oturuyorum.

Türk müziğinde en çok beğendiğiniz sanatçılar kim?

Sibel Can ve Ebru Gündeş.

Pop müzikte kimleri beğeniyorsunuz?

Teoman'ı çok seviyorum. O, bu işi bıraktım dediğinde çok üzüldüm. O bırakınca ben de bıraktım. Herhalde yoruldu ve bıktı ki bıraktı. Ama o geri döndü, ben dönmedim.

Amerika yıllarından bahseder misiniz?

Ben New York kadınıyım, yaşarsam orda yaşayayım ölürsem de beni oraya gömsünler.

Babalar günü mesajınız var mı?

Kendi babam için olabilir. Cennet ve ışıklar içinde yatsın inşallah.

İstanbul Fashion Week defilelerini takip ederken de gördük sizi, modaya merakınız nerden geliyor?

Ben Deniz Pulaş ile mankenlik de yaptım. Şarkıcılık da yaptım tiyatroda da oynadım. O yüzden devamlı sanatın içinde olduğum için podyum dünyası da ilgimi çekiyor.

Bir Zeki Müren ya da Bülent Ersoy gibi bir ses gelir mi bir daha?

Ben Zeki Müren gibi bir sesin 100 sene geçse gene çıkmayacağını düşünüyorum.

Zeki Müreni'i hiç kıskandınız mı?

Ben onu hiç kıskanmadım. Onun en yakın arkadaşıydım ama o beni iki defa provasından kovdurttu. Ama ben bu olayı bir sanatçı halet-i ruhiyesi olarak görüyorum. O olaydan sonra bile biz her yere yine el ele gittik, yine iki sıkı dost olduk.


Bursa deyince aklınıza ilk ne geliyor?
Babam, ailem ve Setbaşı İlköğretim Okulu geliyor. Bir de ben 4. sınıfta olmama rağmen genç kız gibi görünüyordum ve Işıklar Lisesi öğrencilerinin dikkatini çekmiştim, o yüzden okuldan kovulacaktım. Teneffüste bahçeden atlayanlar oldu. Annemi ve babamı çağırdılar, beni onların yanında uyardılar.

Röportaj: Özgür Acer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.