Hava Durumu

Zelenski'nin cephede zor anları!

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan Donbas krizinde her gün bir yeni gelişme yaşanmaya devam ediyor. Sınırda askerleri ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin zor anlarını CNN International kamerası görüntüledi. İşte o anlar...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2021 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2021 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zelenski'nin cephede zor anları!

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan Donbas krizinde her gün bir yeni gelişme yaşanmaya devam ediyor. Rusya'nın, askerlerini Ukrayna sınırına sevk etmesiyle başlayan gerginlik sürerken, bugün sınırda bir Ukrayna askerinin hayatını kaybettiği açıklandı.

UKRAYNA ASKERİ ÖLDÜ

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların açtığı ateş sonucu bir Ukrayna askeri hayatını kaybetti. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, konuya ilişkin AGİT yetkililerinin bilgilendirildiği ifade edildi. Açıklamada, Donbas bölgesinde ayrılıkçılar tarafından açılan ateş sonucu Ukrayna ordusundan bir askerin öldüğü aktarıldı.

ZELENSKİ'NİN SINIRDA OLAY YARATAN GÖRÜNTÜLERİ! CNN INTERNATIONAL YAYINLADI

Gerginliğin yaşandığı sınır bölgesini ziyaret eden Zelenski'ye CNN International muhabiri Matthew Chance de eşlik etti ve tarihe geçecek anları yakalama şansına erişti. Kameranın anbean kaydettiği o anlarda Zelenski sınırdaki siperleri dolaşırken Rus yanlısı ayrılıkçıların keskin nişancı ateşlerine hedef olabilecek bir alana geliyor ve o anda Ukrayna Devlet Başkanı CNN muhabiri ve kameramanına koşmaları gerektiğini söylüyor. Saniyeler süren o anlarda ekip zikzak çizerek güvenli bir alana doğru ilerlemeyi başarıyor. CNN International muhabiri Matthew Chance, cephede bir devlet başkanın bile güvende olmadığını sözlerine ekliyor.

ZELENSKİ'NİN GÖRÜŞME TALEBİNE PUTİN CEVAP VERMEDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin Sözcüsü Putin'den sınırda yaşananlar ile ilgili görüşme talebinde bulunulduğu ancak bu teklif için hala bir geri dönüş alamadıklarını açıkladı. Aynı açıklamada Rusya'nın Donbas bölgesinde 40 bin askerinin bulunduğu bilgisine de yer verildi. Sözcü, Zelenskiy'nin bölgedeki krizin çözümü için Paris'te temaslarda bulunacağını da açıkladı. Rusya geçtiğimiz hafta sınırdaki birliklerini teyakkuza geçirmişti. Bu kararın ardınsan Rusya Savunma Bakanı bölgedeki birlikleri denetleyerek sınırın 'sıfır' noktasından adeta gözdağı vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.