Hava Durumu

Zirvede dengeleri değiştirecek transfer!

Benfica Kulübü, bu sezon gösterdiği performansla göz dolduran 19 yaşındaki Joao Felix için Atletico Madrid'in serbest kalma bedeli olan 126 milyon euroyu teklif ettiğini açıkladı. Transfer gerçekleşirse Atletico Madrid, kulüp tarihinin en yüksek bonservisi ödeyip rekor kırarken, Felix dünyanın en pahalı 5. oyuncusu olacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2019 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2019 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zirvede dengeleri değiştirecek transfer!

Benfica, sözleşme fesih bedelini 126 milyon euro olarak açıkladığı Joao Felix için Atletico Madrid'in teklif yaptığını açıkladı.

Portekiz temsilcisi, Joao Felix'in sözleşme fesih bedelini 126 milyon olarak açıklarken; Atletico Madrid, transfer için resmi teklifi yaptı. Benfica, Portekiz Borsası'na gönderdiği yazıda, İspanyol ekibinin belirlenen rakamı teklif ettiğini duyurdu.

KULÜP TARİHİNE GEÇECEK

Antoine Griezmann'ın sözleşme fesih bedelinden 120 milyon euroyu kasasına koyacak olan Atletico Madrid, 19 yaşındaki Felix'i renklerine resmen kattığı takdirde kulüp tarihin en pahalı transferini gerçekleştirecek.

EN PAHALI 5. OYUNCU OLACAK

Felix ayrıca Barcelona'dan 2017'de PSG'ye 222 milyon euroya giden ve rekoru elinde bulunduran Neymar'la birlikte, Kylian Mbappe (180 milyon euro), Philippe Coutinho (142 milyon pound) ve Ousmane Dembele (105 milyon euro) ardından futbol tarihinin en pahalı 5. ismi olacak.

AVRUPA LİGİ TARİHİNE GEÇTİ

Benfica formasıyla geçen sezon 15'i lig olmak üzere 19 gol atan Felix, UEFA Avrupa Ligi'nde Eintracht Frankfurt karşısında üç gol bulurken; turnuva tarihinin hat-trick yapan en genç oyuncusu unvanını ele geçirmişti.

Sezonun sonlarına doğru performansındaki artışın ardından Portekiz Milli Takımı'na da seçilen Felix, İsviçre'yi yendikleri UEFA Uluslar Kupası yarı final maçında forvette Cristiano Ronaldo ile birlikte oynamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.