Hava Durumu

Zürafalar geldi şimdi sıra diğerlerinde

Bursalı hayvanseverlerin 14 yıllık rüyasını Danimarka’dan getirtilen 4 zürafa ile gerçeğe dönüştüren Bursa Hayvanat Bahçesi, bünyesine yeni hayvanları katmak için çalışmalara hızla devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2012 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2012 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zürafalar geldi şimdi sıra diğerlerinde
Hayvanat Bahçesini kentin ilgi odağı haline getirmek için yürütülen çalışmalar kapsamında ilerleyen günlerde kaplan, penguen, fok balığı, kırmızı kanguru, gülen kuş ve lemur maymunu gibi hayvanların Bursa’ya getirilmesi için girişimler devam ederken, bu hayvanların barınakları ise şimdiden inşa edilmeye başlandı. Türkiye’nin en düzenli hayvanat bahçesi olan Bursa Zoo Park’ta yürütülen yenileme ve geliştirme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.


Hayvanat Bahçesini daha çekici bir hale getirmek için yürütülen çalışmalar kapsamında Danimarka’dan getirilen 4 zürafanın yeni evlerine kısa sürede uyum sağlamasının ardından, gelecek olan diğer yeni hayvanlar içinde çalışmalara başlandı. Kısa süre önce bünyesine kattığı kanguru ve zebraların ardından, en son gelen yaşları 1 ve 2 buçuk arasında değişen 4 zürafa ile büyük bir hayvan çeşitliliğine ulaşan Bursa Zoo, daha birçok hayvanı kente kazandırmayı hedefliyor.


Yavaş yavaş giderilen eksikliklerin ardından kaplan, penguen, fok balığı, kırmızı kanguru, gülen kuş, oklu kirpi ve lemur maymunu gibi hayvanların Bursa’ya getirilmesi için girişimler hız kesmeden sürdürülüyor. Kısa süre sonra hayvanat bahçesindeki yerini alması beklenen hayvanların kalacağı barınakların inşaatı da büyük bir hızlılıkla devam ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.