Hava Durumu

Zynga, Türk oyun şirketini satın alıyor!

San Francisco merkezli video oyun yapım şirketi Zynga, Türkiye'nin önemli oyun şirketlerinden Peak'i satın almaya hazırlanıyor. Türk mobil oyun şirketi Peak'in elde ettiği başarılara bir yenisi olarak en değerli Türk girişimi ünvanı da eklenecek.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2020 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2020 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zynga, Türk oyun şirketini satın alıyor!

Zynga, Türk oyun şirketi Peak'i satın alıyor!

Son günlerde Türkiye'nin önemli mobil oyun şirketlerinden Peak'in Zynga tarafından satın alınacağı söylentileri dolaşıyordu. Konuyla ilgili en somut ayrıntılar bugün belli oldu.

Webrazzi'den Arda Kutsal'ın haberine göre; 2017 yılında Peak'in sahibi olduğu birkaç oyunu 100 milyon dolara satın alan Zynga'nın, Peak'i satın almasına sadece bir imza kaldığını dile getirdi. Bilindiği üzere Zynga'nın bir başka satın alımı ise 2018 yılında Türk oyun şirketi Gram Games'i 250 milyon dolara satın almasıydı.

Zynga ve Peak arasındaki anlaşmanın çoktan imzalanmış olabileceğini söyleyen Kutsal, bu satın alımın internet alanında Türkiye'nin en büyük satın alması olduğunu belirtti. Yerel kaynaklarda belirtilen satın alım bedelinin 1 milyar dolar olduğu bilgisine de değinilen açıklamada Zynga'nın Peak'i satın almak için ödeyeceği miktarın 1.8 milyar dolar (12.5 milyar TL) olduğu açıklandı.

Peak, Türkiye'de kurulu bir anonim şirket olmaya Zynga'ya satışından sonra da devam edecek. Zynga bu satın alımı nakit ile Zynga hissesi ile ödeyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.