Hava Durumu

#A Milli Takım

Bursa Hakimiyet - A Milli Takım haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, A Milli Takım haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

A Milli Takım'ın Dünya Kupası play-off turundaki rakibi belli oluyor! Haber

A Milli Takım'ın Dünya Kupası play-off turundaki rakibi belli oluyor!

2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’ndaki 5. maçında Bulgaristan’ı 2-0 mağlup eden A Milli Takım, play-off'a kalmayı garantilemişti. Milli takımımız Dünya Kupası elemelerinde İspanya ile 2-2 berabere kalarak E grubunu 2.sırada bitirdi ve play-off turundan Dünya Kupası'na katıldı. Dünya Kupası Play-off turunun kuraları bugün 15.00'te çekilecek. İşte detaylar... İŞTE MUHTEMEL RAKİPLERİMİZ! Yarı final: İsveç Romanya Kuzey Makedonya Kuzey İrlanda Milli takımımız final etabında ise bu rakiplerden biriyle eşleşecek... Polonya Galler Çekya Slovakya İrlanda Arnavutluk Bosna Hersek Kosova SİSTEM NASIL OLACAK? 2026 Dünya Kupası play-off turunda elemelerden 12, Uluslar Ligi’nden ise 4 takım takım yer alacak. 16 takım dörderli torbalara ayrılacak ve birinci torbadaki takımlar dördüncü torbadakilerle, ikinci torbadaki takımlar ise üçüncü torbadaki takımlarla eşleşecek. PLAY-OFF NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 2026 Dünya Kupası Elemeleri play-off turunda yarı final maçları 26 Mart 2026’da, final karşılaşmaları ise 31 Mart 2026’da oynanacak. Tek maç üzerinden oynanacak play-off’ta finali kazanan takım Dünya Kupası biletini alacak. 1. ve 2. torbada yer alan takımlar ilk maçları evinde oynayacak. İkinci maçların ev sahibi ise kura çekiminin ardından belli olacak. TORBALAR BELLİ OLDU TORBA: Türkiye, İtalya, Ukrayna, Danimarka TORBA: Galler, Polonya, Çekya, Slovakya TORBA: Arnavutluk, İrlanda, Kosova, Bosna Hersek TORBA: Romanya, İsveç, Kuzey İrlanda, Kuzey Makedonya

Milliler tarih yazıyor tarih! Avusturya'yı 2-1 mağlup ettik, 16 yıl sonra çeyrek finaldeyiz... Haber

Milliler tarih yazıyor tarih! Avusturya'yı 2-1 mağlup ettik, 16 yıl sonra çeyrek finaldeyiz...

2024 Avrupa Şampiyonası'nda yoluna dolu dizgin devam eden A Milli Futbol Takımımız, son 16 turu mücadelesinde Avusturya ile karşı karşıya geldi. Mücadele Merih'in 1. ve 59. dakikalarda attığı gollerle Ay-Yıldızlılar'ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonucun ardından milli takımımız 16 yıl sonra Avrupa Şampiyonası'nda adını son 8 takım içerisine yazdırmayı başararak tarih yazdı. RAKİBİMİZ HOLLANDA Hollanda Milli Takımı, Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) son 16 turunda Romanya'yı eleyerek çeyrek finale çıktı ve Milli Takımımızın rakibi oldu. MERİH'TEN EN ERKEN GOL A Milli Takım formasıyla çıktığı 48 maçta 3. golünü atan Demiral, Ay-yıldızlılar'ın Avrupa Şampiyonları'ndaki en erken golünü de kaydetmiş oldu. ARDA VE KENAN TARİHE GEÇTİ Türkiye, Avusturya karşısında oynadığı mücadelede 1964'ten bu yana bir eleme maçında 20 yaş altı iki oyuncuya ilk 11'de yer veren ilk ülke oldu. LEİPZİG STADI'NDA BÜYÜK COŞKU Avusturya ile Türkiye arasında oynanan karşılaşmada tribünler tamamen doldu. Kapasitesi 40 bin olan Leipzig Stadı'ndaki karşılaşmada tribünlerin büyük bölümünde Türk taraftarlar yer aldı. Ay-yıldızlı forma ve bayraklarla tribünde yer alan taraftarlar, milli takıma büyük destek verdi. MONTELLA İLE 13. MAÇ Türkiye, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde 13'üncü sınavını Avusturya karşısında verdi. Montella'nın kulübede yer aldığı ilk 3 karşılaşmayı kazanan Türkiye, sonrasında oynadığı 5 maçta ise galibiyet elde edemedi. Ay-yıldızlı ekip EURO 2024'ün ilk maçında Gürcistan'ı yenerek galibiyet özlemine son verdi. Milli takım, Montella yönetiminde çıktığı 10. maçta ise Portekiz'e kaybederken, son maçında Çekya'yı mağlup etti. Bu maçlarda 16 gol atan milliler, kalesinde 17 gol gördü. Ay-yıldızlı ekip, Montella yönetimindeki ilk maçına deplasmanda Hırvatistan karşısında çıktı ve sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Milli takım, İtalyan teknik adam idaresinde oynadığı 2'nci maçta ise Konya'da Letonya'yı 4-0 mağlup etti. Türkiye, Vincenzo Montella idaresinde oynadığı 3'üncü karşılaşmada deplasmanda Almanya'yı 3-2 ile geçti. Montella yönetiminde 4'üncü maçını deplasmanda Galler ile oynayan ay-yıldızlı ekip, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Milli takım, İtalyan teknik adam yönetimindeki ilk yenilgisini Macaristan deplasmanında 1-0'lık sonuçla aldı. Ay-yıldızlı ekip, ardından Avusturya'ya 6-1 mağlup olarak en ağır yenilgilerinden birini yaşadı. Haziran ayında oynadığı hazırlık maçlarında İtalya ile golsüz berabere kalan Türkiye, Polonya'ya ise son dakikada yediği golle 2-1 mağlup oldu. Milli takım, EURO 2024'ün ilk maçında Gürcistan'ı Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle 3-1 mağlup etti. Ay-yıldızlı ekip gruptaki ikinci maçında ise Portekiz'e 3-0 kaybetti. Gruptaki üçüncü karşılaşmasında Çekya'yı 2-1 yenen Türkiye adını son 16 turuna yazdırdı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.