Hava Durumu

#Diyanet

Bursa Hakimiyet - Diyanet haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Diyanet haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

CHP'den Bursa Gürsu'da Kur'an Kursu'na yer tahsisine ret! Haber

CHP'den Bursa Gürsu'da Kur'an Kursu'na yer tahsisine ret! "Diyanet'in yüksek bütçesi..."

AK Partili Meclis Üyesi Ali İhsan Yaylacı, Gürsu Belediye Meclisine Kur'an Kursuna yer tahsisi yapılması için yazılı önerge verdi. 10 YILLIĞINA VERİLECEK Yaylacı'nın verdiği önergede; Mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı İpekyolu Mahallesi Şeyh Galip Sokak adresinde bulunan taşınmaz üzerindeki 5 No'lu Aile Sağlığı Merkezinin üst katının tamamının 10 yıllığına 4-6 yaş grubu ve yetişkinlere yönelik Kur'an Kursu olarak kullanılmak üzere tahsisi talep edildi. Gürsu Belediyesi'ne bedelsiz ve süresiz olarak tahsis edilen taşınmazın Gürsu İlçe Müftülüğüne tahsisi için Uludağ Milli Emlak Müdürlüğüne bilgi verilmesi gerektiği belirtildi. Söz konusu taşınmazın 1. katının artık belediye tarafından artık kullanılmadığı belirtilen önergede, tahsisin iptali konusunun görüşülmek üzere Meclis gündemine alınması istendi. CHP'DEN RET KARARI! "DİYANET'İN YÜKSEK BÜTÇESİ..." Konunun Mecliste görüşülmesi sonucunda, 5 No'lu Aile Sağlığı Merkezinin 1. katının belediyeye tahsisinin iptali talebi oylandı. CHP'li Celal Akdoğan, Bilgin Şahin, Kazım Aktürk, Ali Hamzaçebi, Ergün Kocaefe, Sedat Ökten, Serdar Vardar ve Gökhan Berber'in, "Belediye imkanlarının kısıtlı olduğu, Diyanet'in yüksek bir bütçeye sahip olması sebebiyle başka bir yer kiralaması" gerekçesiyle ret verdiği önerge oyçokluğu ile onaylandı.

Diyanet'ten 'domuz eti ' sorusuna cevap! Haber

Diyanet'ten 'domuz eti ' sorusuna cevap!

Diyanet'in sitesinde domuz eti ticaretiyle ilgili şu cevap yer aldı: Dinimiz, insanı maddî ve manevî zararlardan korumak için birtakım kurallar koymuş; bu amaçla necis, kötü ve zararlı olan şeyleri yasaklamış; temiz, güzel ve faydalı olanları da helal kılmıştır (el-Bakara, 2/168, 173; el-A‘râf, 7/157). Kur’ân-ı Kerîm’de, “Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah’tan başkası adına kesileni haram kıldı…” (el-Bakara, 2/173; el-Mâide, 5/3; el-En‘âm, 6/145; en-Nahl, 16/115) buyrularak domuzun necis olduğu ve etinin de haram kılındığı açıkça ifade edilmiştir. Her ne kadar bu âyet-i kerîmelerde, domuzun etinin haram kılındığından söz edilmiş ise de En‘âm sûresinin 145. âyetinde geçen “rics” kelimesi ile A‘râf sûresinin 157. âyetinde yer alan “(Allah) onlara pis ve murdar olan şeyleri haram kılar.” ifadelerini birlikte değerlendiren İslâm âlimleri, domuzun sadece etinin değil bütün cüzlerinin necis olduğunu ifade etmişlerdir (Kâsânî, Bedâʾi, 5/142, 305). Hz. Peygamber (s.a.s.), içki, leş, put ve domuzun satımının Allah ve Resûlü tarafından kesinlikle yasaklandığını bildirmiştir (Buhârî, Büyûʽ, 112 [2236]; Müslim, Müsâkât, 71 [1581]). Konuyla ilgili bu âyet ve hadislere dayanan İslâm âlimleri; domuzun Müslümanlar açısından mütekavvim (dinin mal kabul edip haram kılmadığı) bir mal olmadığını, mal olmayan bir şeyin Müslümanın mülkü olamayacağı gibi akde de konu olamayacağını, bu sebeple satışının geçersiz, ticaretinin haram olduğunu söylemişlerdir (Kâsânî, Bedâʾi, 5/142, 305; Mevsılî, el-İhtiyâr, 2/23; İbn Abdilber, el-Kâfî, 2/675; İbn Rüşd, Bidâyetü'l-müctehid, 3/146). Buna göre domuzun yetiştirilmesi de satılması da haramdır. Dolayısıyla domuz üretimi veya ticaretinden elde edilen kazanç da haramdır. Din İşleri Yüksek Kurulu  12.07.2017

Bursa'da Ramazan heyecanı! Diyanet paylaştı: İşte 2024 Bursa için sahur ve iftar saatleri... Haber

Bursa'da Ramazan heyecanı! Diyanet paylaştı: İşte 2024 Bursa için sahur ve iftar saatleri...

11 ayın sultanı Ramazan, bu gece kalkılacak sahurla beraber başlıyor. Oruç tutmaya hazırlanan vatandaşlar, Bursa sahur ve iftar vakti 2024 aramalarını yoğunlaştırdı. Bu sene Ramazan ayıyla 30 gün oruç tutulacak, ibadetler yerine getirilecek. İlk sahura da 10 Mart Pazar'ı 11 Mart Pazartesi gününe bağlayan gece kalkılacak. BURSA'DA SAHUR VE İFTAR VAKİTLERİ... Peki Bursa'da sahur saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek, iftar saat kaçta yapılacak? İşte Bursa Ramazan imsakiyesi 2024... SAHURUN ÖNEMİ Sahur yemeği, oruç tutacak kişilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemektir. Hz. Peygamber (s.a.s.) sahura kalkmış ve bunu ümmetine de tavsiye etmiştir (Buhârî, Savm, 19-20 [1921, 1923]; Müslim, Sıyâm, 45-47 [1095-1097]). Resûl-i Ekrem (s.a.s.), sahur yemeğinde “bereket” (Buhârî, Savm, 20 [1923]; Müslim, Sıyâm, 45 [1095]) olduğunu ifade etmiş ve sahur yemeğinin, Müslümanların orucu ile Ehl-i kitabın orucu arasındaki en önemli farklardan biri olduğunu belirtmiştir (Müslim, Sıyâm, 46 [1096]). Onun sahurla ilgili söz ve uygulamalarından hareketle fakihler, sahura kalkmanın ve sahuru geciktirmenin sünnet olduğunu söylemişlerdir (Kâsânî, Bedâî’, 2/105). Âlimler, sahurun oruca dayanma gücü verdiğini, maddî-manevî bereketlere vesile olacağını bildirmişlerdir. Çünkü kişi sahura kalkmakla seher vaktini uyanık geçirmiş ve bu vakitte hem dua hem de istiğfar etmek suretiyle cennet ehlinin özelliklerine sahip olmuştur (ez-Zâriyât, 51/18). Bu şekilde manevî lezzetlerle başlanan oruç daha canlı, daha şevkli tutulur. Bu tür maddî-manevî bereketleri olan sahur, ihmal edilmemelidir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.