Hava Durumu

#Kaçak

Bursa Hakimiyet - Kaçak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kaçak haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'daki patlama tarım arazilerindeki talanı ortaya çıkardı!  Yanan geri dönüşüm tesisi... Haber

Bursa'daki patlama tarım arazilerindeki talanı ortaya çıkardı! Yanan geri dönüşüm tesisi...

Geçtiğimiz hafta Alaaddinbey Mahallesi Taşlıpare Sokak'ta bir geri dönüşüm tesisinde, sprey tüplerinin istiflendiği makinede henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana gelmişti. Patlamanın ardından iş yerinde yangın çıkmış ve bu sırada vücutlarında yanıklar oluşan 2 işçi yaralanmıştı. İtfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alınıp, söndürülen yangın dolayısıyla tesiste hasar oluşmuştu.  İŞLETMENİN KAYDI ÇIKMADI Şubat ayında Yıldırım ilçesine bağlı Vakıf mahallesindeki Aksu sokakta bulunan bir geri dönüşüm tesisinde de yangın çıkmıştı. Tabelası bile olmayan geri dönüşüm tesisi ile çevresindeki işletmelerin de tarım arazisi üzerine kurulduğu ve ruhsatsız olduğu tespit edilmişti. Edinilen bilgiye göre; Nilüfer'de yangın çıkan geri dönüşüm tesisinin belediyede kaydının olmadığı öğrenildi. (Kırmızı olarak işaretlenmiş alanlar, tarım arazisi üzerine kurulan işletmeleri gösteriyor ) TARIM ALANLARI TALAN EDİLMİŞ Nilüfer'de patlama meydana gelen geri dönüşüm tesisinin bulunduğu sokaktaki yapıların tamamının bahçe, bağ ve tarla nitelikli tarım arazileri üzerine kurulduğu öğrenildi. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki Taşlıpare sokağın orta kısmına denk gelen konutlar hariç kısmın tamamı tarım arazisi çıktı. Geçtiğimiz günlerde 1 yılda 64 kaçak yapıyı yıktıklarını açıklayan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Nilüfer’de tarımı yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz. Bunun için ilk olarak tarım alanlarını korumak istedik ve tarım alanlarında yapılan kaçak yapılarla mücadeleye ağırlık verdik." ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca 458 yapı hakkında da zabıt tuttuklarını ifade eden Özdemir, "Yıkma işleminin de bir süreci var hemen yıkamıyorsunuz. Tebligatlar yapıyorsunuz, itirazlar oluyor... " demişti.

Bursa'da şeftali bahçelerine kurulan kaçak fabrikalar yıkılacak! Parsel parsel duyuruldu Haber

Bursa'da şeftali bahçelerine kurulan kaçak fabrikalar yıkılacak! Parsel parsel duyuruldu

Bursa Ovası'ndaki tarım alanlarına kurulan kaçak fabrikalar hakkında yıkım kararı alındı. 300'Ü AŞKIN YAPI YAPILACAK Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçeyi depreme karşı dirençli bir kent haline getirmeye çalışan Yıldırım Belediyesi'nin kaçak yapılarla da mücadelesi hız kesmiyor. Geçen sene onlarca kaçak yapıyı yıktığı bilinen belediye yönetimi, onlarca mahallede 300'ü aşkın yapının İmar Kanunu'na aykırı olduğunu tespit etti. İHALE AÇILDI: ÖNCE TAHLİYE YAPILACAK Yıldırım Belediyesi, İmar Kanununa aykırı olduğu tespit edilen yapıların boşaltılması, eşyaların tahliyesi ve yıkılması ihale açtı. Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından açılan ihale 11 Şubat günü gelen tekliflerin açılmasıyla karara bağlanacak.   KAÇAK YAPILAR İFŞA OLDU 300'ü aşkın yapının yer aldığı listede tarım alanlarına kaçak biçimde kurulan fabrikaların ada ve parsel bilgileri de yer alıyor. Yıkım yapılacak yapıların yüzölçümü 58 bin 208 metrekare olarak açıklandı. Listenin başında Çelebi Mehmet mahallesi 3568 ada 5 parselde bulunan 27 bin 794 metrekarelik tarla üzerinde inşa edilen yapı yer alıyor. Yıkım yapılacak alan ise 3 bin 504 metrekare... 23. sırada Millet mahallesi 3112 ada 1 parseldeki 5 bin 203 metrekarelik arsa yer alıyor. 27. sırada Yunusemre mahallesi 6368 ada 8 parseldeki 827 metrekarelik arsa bulunuyor. Yıkım yapılacak alan 530 metrekare... 110. sırada 75. Yıl mahallesi 1177 ada 53 parseldeki 12 bin 185 metrekarelik tarla üzerindeki 480 metrekarelik alan yer alıyor. 118. sırada Vakıf mahallesi 2684 ada 18 parseldeki 26 bin 294 metrekarelik şeftali bahçesi üzerine kurulan yapılar var. Parselde 728 metrekarelik yıkım olacak. 148. sırada Samanlı mahallesi 3520 ada 29 parseldeki 14 bin 782 metrekarelik şeftali bahçesi üzerine kurulan fabrikalar yer alıyor. Söz konusu alanda yapılacak yıkım ise 1000 metrekare... 152. sırada ise Hamamlıkızık mahallesi 7281 ada 325 parseldeki 7 bin 793 metrekarelik bahçe var. Yıkım 1000 metrekareyi kapsayacak. Listenin 163. yapısı ise Samanlı mahallesi 3531 ada 49 parselde yer alıyor. 3 bin 81 metrekarelik meyve bahçesi üzerindeki 2400 metrekarelik kaçak fabrikada yıkım yapılacak. Şirinevler mahallesi 1400 ada 86 parseldeki yapı ise 195. sırada. Bahçe nitelikli 1.620 metrekarelik taşınmazın 1.260 metrekarelik kısmında yıkım yapılacak.

Kaçak bina yapanlar yandı: Bursa'daki 38 mahalle yıkım listesine girdi! Parsel parsel... Haber

Kaçak bina yapanlar yandı: Bursa'daki 38 mahalle yıkım listesine girdi! Parsel parsel...

Belediyelerin metruk, kaçak ve imara aykırı yapılarla mücadelesi hız kesmiyor. Bu kapsamda kaçak ve imara aykırı olduğu tespit edilen binalar için harekete geçildi. KAÇAK YAPILARIN ADRESLERİ PAYLAŞILDI Yıldırım Belediyesi, onlarca mahallede tespit edilen kaçak yapıların adreslerini tek tek paylaştı. Şirinevler, Değirmenönü, Hacıvat, İsabey, Esenevler, 152 Evler, Vakıf, Sıracevizler, Yiğitler, Maltepe, Erikli, Hamamlıkızık, Sakarya, Samanlı, Çelebi Mehmet, 75.Yıl, Değirmenlikızık, Karaağaç, Zeyniler, Vatan, Anadolu, Şükraniye, Zümrütevler, Cumalıkızık, Fidyekızık, Mehmet Akif, Çınarönü, 152 Evler, Ulus, Arabayatağı, Millet, Kazımkarabekir, Teferrüç, Karapınar, Yavuzselim, Kaplıkaya, Yeni Mahalle ve  Yunusemre mahallelerinde bulunan 173 yapı hakkında yıkım kararı alındı. İHALEYİ ALAN FİRMA YIKACAK İmara aykırı yapılaşmanın önüne geçmek adına kararlı bir mücadele yürüten Yıldırım Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, hakkında yıkım kararı alınan yapılar için tekrar ihale açtı. Toplamda yıkım yapılacak alanın 30 bin 31 metrekare olduğu belirtildi. İhalenin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Yıkım yapılacak yerler hakkındaki detaylara https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ adresinden ada parsel bilgileriyle ulaşılabiliyor. İşte yıkım yapılacak yerlerin adresleri...

Bursa'da Roma dönemine ait surların olduğu köye kaçak villa inşa edildi! Haber

Bursa'da Roma dönemine ait surların olduğu köye kaçak villa inşa edildi!

Bursa'nın Orhangazi ilçesi kırsal Gürle Mahallesi'nde ormanın içerisine tarım arazisi vasfındaki alana kaçak villa yapıldı. Kaçak villa belediyeye şikayet edilmesinin ardından ceza kesilerek mühürlendi. Villa sahipleri mührü kopartarak villanın kullanımına devam etti.  ROMA-BİZANS DÖNEMİNE AİT SURLAR BULUNUYOR Bursaport'un haberine göre; Gürle Mahallesi'nde tarla vasfındaki 104 Ada 6 parseldeki alana kaçak villa inşa edildi. Zeytinlik vasfındaki 134 ada 2 parseldeki alana ise aynı kişi tarafından 100 metre eninde 10 metre boyunda istinat duvarı yapıldı. İstinat duvarının yapımında kestane, meşe, meyve ağaçları 500'e yakın ağaç kesildi. İstinat duvarlarının üst tarafında Roma-Bizans dönemine ait surların olduğu öğrenildi. İstinat duvarları ağaçların kesilmesinden dolayı köylülere ait evler için heyelan riski de barındırıyor.  'YIKILACAK 500'NCÜ YAPI AMA HENÜZ YIKILAN KAÇAK YAPI YOK' Kaçak villa ve istinat duvarları, Gürle köylüleri tarafından Orhangazi Belediyesi'ne ve Orhangazi Kaymakamlığı'na şikayet edildi. Şikayetçi köylülerden Bülent Güler, yıkım kararı alınan 500'ncü yapı olarak kendilerine bilgi verildiğini belirterek, "Henüz yıkılan kaçak bina yok. Burası da 20 sene sonra imar affından faydalanıp resmiyet kazanabilir. Yapanın yanına kâr mı kalacak?" diye sordu. Güler, istinat duvarları örülürken çevredeki komşulara ait ve ormanın içerisinde kalan ağaçların kimseye sorulmadan kesildiğini söyleyerek, "Orman Bölge ve Tarım Müdürlükleri ne işe bakar? Ayrıca villanın üst tarafında dağın yamacına yüzlerce metre uzunluğunda, 10 metre yüksekliğinde taştan 4 adet istinat duvarları örerek, burayı da turizm için 'tiny house' evleri koyarak pazarlama çabası içindeler. Bu istinat duvarlarını örmek için yüzlerce kamyon taş taşındı. Orman yolları tahrip edilmiş. Biz köylüler olarak ormandan bir ağaç kesemezken bunlar yüzlerce meşe kestiler" dedi.  'AĞAÇLAR KESİLDİ, TOPRAK YARILIP AKMAYA BAŞLADI' Heyelan riskine de dikkat çeken Güler, "Dağın yamacına devletin bile ancak büyük bir bütçe ayrılması ile yapabileceği maliyetteki turizm rantı için yapılan kaçak duvarlara kim nasıl müsade etti? Bu duvarlar orman ağaçları kesilip yapıldığı için heyelan riski oluştu. Şu anda bazı yerlerde toprak yarılıp akmaya başladı. Heyelan olursa köyün üst yerleşim bölgeleri tehlike içinde kalır" ifadelerini kullandı.  Güler, belediyeye ve Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğüne şikayette bulunmalarına rağmen yetkililer tarafından şikayetlerin dikkate alınmadığını belirtti. Güler, "Çevre koruma kanunlarına göre doğal dokunun bozulmaması gerekiyor. Buralarda yüzlerce ağaç kesilmiş ve bölge heyelana açık hâle gelmiş durumda" dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.