Bursa’da trafiği rahatlatacak hamle! 2 mahalle arasına dev köprü geliyor...
Bursa’da Gürsu ile 11 Eylül Bulvarı’nı birbirine bağlayacak yeni ulaşım projesi kapsamında Demetevler ile Şirinevler arasına 2 köprü yapılacak. 3 şeritli olacak köprülerle birlikte bölge trafiğinin önemli ölçüde rahatlaması bekleniyor.
DEMETEVLER – ŞİRİNEVLER ARASINA 2 KÖPRÜ YAPILACAK
Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan projeye göre, Yıldırım ilçesi Demetevler Mahallesi ile Şirinevler Mahallesi arasında Balıklıdere ve Deliçay dereleri üzerine 2 adet köprü yapılacak.
Yapılacak köprülerle birlikte Gürsu ile 11 Eylül Bulvarı arasında kesintisiz ulaşım sağlanması hedefleniyor.
3 ŞERİTLİ YOL VE YAYA KALDIRIMI OLACAK
Projede yer alan bilgilere göre köprüler çift yönlü olacak ve 3 şeritli araç trafiğine hizmet verecek. Köprülerin her iki tarafında 2 metre genişliğinde yaya kaldırımı da bulunacak. Köprü genişliği ise 26,5 metre olacak.
144 ADET FORE KAZIK ÇAKILACAK
Proje kapsamında yapılacak köprüler için toplam 144 adet fore kazık çakılacak. Köprü 1 için 60 adet, Köprü 2 için ise 84 adet kazık imalatı yapılacağı belirtildi.
BÖLGE TRAFİĞİ RAHATLAYACAK
Gürsu ile Yıldırım arasında bağlantıyı güçlendirecek proje sayesinde özellikle Demetevler, Şirinevler ve çevre mahallelerde trafik yoğunluğunun önemli ölçüde azalması bekleniyor.
BOZBEY AÇIKLAMIŞTI
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yakın Çevre Yolu’nu 35’lik yola bağlamak için yoğun şekilde çalıştıklarını belirterek, bölgede yapılacak köprülerle birlikte Gürsu’da ulaşımın daha kolay hale geleceğini söylemişti.
Ankara Yolu’ndaki yoğunluğun bu projeyle azaltılacağını ifade eden Bozbey, TOKİ bölgesinde yaşayan vatandaşların ulaşım sorununu çözmek amacıyla alternatif güzergâh çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Bozbey, altyapı, kentsel dönüşüm ve ana yol çalışmalarının da devam ettiğini vurgulayarak, “Hiç kimsenin sağlıksız ve konforsuz bir ulaşımla mücadele etmesini istemiyoruz. Gürsu için yakın zamanda hayata geçireceğimiz birçok projemiz var. Gürsumuz daha güçlü, huzurlu ve güvenli olacak” demişti.