Hava Durumu

Ece Ronay hukuk mücadelesini kazandı!

Sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Ece Ronay, Mehmet Ali Erbil ile olan davası süresinde kendisi hakkında yapılan ‘hakaret’ içeren videoların kaldırılması için verdiği hukuk mücadelesini kazandı. Ece Ronay’ın avukatı Oğuzhan Yeni, “En kısa sürede videoların kaldırılmasını bekliyoruz, eğer kalkmazsa tekrardan hukuki sürecimiz devam edecek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2022 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2022 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ece Ronay hukuk mücadelesini kazandı!

Tiktok fenomeni Ece Ronay, Mehmet Ali Erbil'in kendisine attığı mesajları sosyal medya hesabından yayınlamış, ünlü şovmenden 'taciz' ve 'hakaret' sebebiyle şikayetçi olmuştu. Bu süreçte Ronay’a birçok kişi destek olmuş, bazı TV kanallarında ise genç fenomen hakkında ‘hakaret’ içeren açıklamalar yapılmıştı. O programların Youtube platformunda paylaşılması üzerine Ece Ronay, ‘hakaret’ içeren videoları kaldırmak için harekete geçti.

Ronay, Adana’da Avukat Oğuzhan Yeni'nin aracılığıyla mart ayında dava açtı. Gaziantep 4. Sulh Ceza Hakimliği’nce görülen davada 13 Mayıs tarihinde karar çıktı ve mahkeme ‘hakaret’ içeren videoların kaldırılmasına karar verdi.

"MAHKEME 7-8 VİDEOYA ERİŞİN ENGEİ GETİRDİ"

Avukat Oğuzhan Yeni, “Ece Hanım'ın Mehmet Ali Erbil ile olan taciz iddiası dosyasında ‘hakaret’ içeren söylemlerin olduğu televizyon kanallarına görüntülerin kaldırılması için ulaştık. Ancak o kanallar görüntüyü kaldırmadı. Biz de Gaziantep 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne erişim engeli getirmesi için dava açtık. Mahkeme de kararı verdi, 7-8 videoya erişim engeli getirdi. Kararı şimdi kendilerine gönderdik. En kısa sürede videoların kaldırılmasını bekliyoruz, eğer kalkmazsa tekrardan hukuki sürecimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

"KADINA ŞİDDET SADECE FİZİKSEL OLMUYOR"

Avukat Yeni, “Kadına şiddet sadece fiziksel olmuyor. Kadına şiddet böyle televizyon üzerinden de olabiliyor. Herkes böyle olaylarda mahkemeye başvurup, hakkını aramalı. Mahkeme çok güzel bir karar verdi” ifadelerini kullandı.

"O İŞ KAPANDI"

'Karpuz' isimli şarkısıyla popüler olan Ece Ronay'ın klibinde rol alan Mehmet Ali Ebil, geçtiğimiz aralık ayında yaptığı açıklamada, "O iş kapandı gitti, mahkeme takipsizlik kararı verdi" demişti.

"BABAMIN YANINDAYIM"

65 yaşındaki sanatçının kızı Yasmin Erbil ise Ronay'ı hedef almış ve "TikTok'ta ünlü olan biri, prim vermek istemiyorum. Babamın yanındayım" şeklinde konuşmuştu. Bu açıklama sonrası Ronay, "Sen ezmeye çalışıyor olabilirsin ama baban salya sümük peşimde koşuyordu. Senin baban benle uğraşamadı bence sen hiç bulaşma. Bizim babamız ünlü olalım diye zorla dizilere sokmadı, paraya boğmadı. Kendi emeğimle TikTok'ta ünlü oldum. Sen de babanın absürtlükleriyle ünlü oldun" diyerek tepki göstermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.