Hava Durumu

'Evlenme yıl dönümümüz kutlu olsun koca kafalı yârim'

Mayıs 2015'te yaşamını yitiren Zeki Alasya'nın eşi Jülide Alasya, sosyal medyada usta sanatçı ile fotoğraflarını yayınladı. Jülide Alasya, yedi yıl evli kaldıktan sonra karaciğer rahatsızlığından kaybettiği Türk sineması ve tiyatrosunun duayen ismi için duygu yüklü bir mesaja imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2022 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2022 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Evlenme yıl dönümümüz kutlu olsun koca kafalı yârim'

Beyazıt İlkokulu'nun ardından Robert Koleji'nden mezun olan, sanat hayatına 1959 yılında Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Tiyatrosu'nda amatör olarak başlayan Zeki Alasya, 1965'te Ulvi Uraz Tiyatrosu'nda sahnelenen 'Hababam Sınıfı' oyunu ile üne kavuştu. 1967'de Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan'la birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı ve burada 27 yıl boyunca seyirciyle buluştu.

MTTB'de tanıştığı Metin Akpınar ile Türk sinemasında unutulmaz bir ikili oluşturan sanatçı, sinemaya 1972'de 'Sev Kardeşim' filmiyle giriş yaptı. Akpınar ile 'Mavi Boncuk', 'Köyden İndim Şehire', 'Aslan Bacanak', 'Nereye Bakıyor Bu Adamlar', 'Salak Milyoner', 'Güler misin Ağlar mısın' ve 'Hasip ile Nasip' gibi unutulmaz filmlerde ve birçok tiyatro oyununda rol alan usta oyuncu, kariyerinin sonlarında ise daha çok dizilerde kamera karşısına geçti.

10 filmin senaryo yazarlığını ve 25 filmin yönetmenliğini de yapan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1998'de 'Devlet Sanatçısı' unvanına layık görülen Zeki Alasya, 22 Nisan 2015'te karaciğer rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırılırken, 8 Mayıs 2015 tarihinde 72 yaşında hayatını kaybetti.

"ÖLÜM BİZİ HİÇ AYIRAMADI"

Jülide Alasya, 2008 yılında nikâh masasına oturduğu Zeki Alasya ile düğün fotoğraflarını Instagram hesabından yayınladı ve şu ifadeleri kullandı:

İyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta, ölüm bizi ayırana dek diye 'Evet' dedik birbirimize. Öyle de yaşadık. İyi günümüz kötü günümüzden hep daha fazla oldu, şükür. Hastalıkta ve sağlıkta da hep beraberdik. Ölümse bizi zaten hiç ayıramadı canım sevgili. Sana dediğim her 'evet' için teşekkür ediyorum sana da kendime de. Evlenme yıl dönümümüz kutlu olsun koca kafalı yârim. Seni çok seviyorum, çok özlüyorum. Ruhun şâd olsun. Gülünce gözü gülen, gülüşünü sevdiğim, yanındaki kendimi çok sevdiğim, seninle geçirdiğim her saniye için binlerce kez şükür ettiğim adam.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.