Hava Durumu

Kylie Jenner sosyal medyanın diline düştü!

Özel hayatlarıyla olduğu kadar Instagram paylaşımlarıyla da dikkat çeken Kardashian ve Jenner kardeşler, photoshop'tan vazgeçmiyor. Daha önce de fotoğraflarındaki photoshop hataları ortaya çıkan Kylie Jenner, son pozuyla yine gündem olarak sosyal medya kullanıcılarının diline düştü.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2022 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2022 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kylie Jenner sosyal medyanın diline düştü!

Serveti ve özel hayatıyla sadece kendi ülkesinde değil, dünya çapında da en çok konuşulan isimlerden olan Kylie Jenner, sosyal medyada en çok dikkat çeken ünlülerden biri. Paylaşımlarıyla adından söz ettiren ve hayranlarından binlerce yorum alan Jenner, sık sık photoshop'a başvuruyor.

Ünlü isimin photoshop hataları da dikkatli gözlerden kaçmıyor.

GÜNLERCE GÜNDEMDE KALDI

Geçtiğimiz yıl paylaştığı sarı bikinili kareleriyle milyonlarca beğeni alan Kylie Jenner, yaptığı photoshop'u abartarak belini inceltmeye çalışırken arka tarafta bulunan perdeyi yamultmuştu. Yıldız isim, takipçilerinin yakaladığı bu hata ile günlerce gündemde kalmıştı.

Dış görünüşünü kusursuz hale getirmek için hem vakit hem de servet harcamaktan çekinmeyen Kylie Jenner, bunun öncesinde de Instagram paylaşımlarında photoshop kullanmakla suçlanmıştı.

PHOTOSHOP KULLANMADIĞINI KANITLAMAYA ÇALIŞTI

Yaz aylarında yaptığı paylaşımlarda Jenner'ın, havuz kenarında çektiği selfie'lerini rötuşladığı iddia edilmişti. Hatta bunu ispatlayan bazı ayrıntılar da sosyal medya hesaplarında paylaşılmış ve uzun uzun konuşulmuştu.

İddiaların ardından ünlü isim, karnını açıkta bırakan kıyafetiyle bir video çekmiş ve hem kaslarını gözler önüne sermiş, hem de iddia edildiği gibi photoshop kullanmadığını kanıtlamayı amaçlamıştı.

KARDASHIAN/JANNER VÜCUDU PSİKOLOJİ BOZUYOR

Bununla birlikte, Kanada'daki York Üniversitesi'nden araştırmacılar ilginç bir araştırma yapmıştı. Araştırmaya göre, kadınların psikolojisi açısından, ABD'li TV yıldızı Kim Kardashian'ın geniş kalça, ince bel ve düz karın şeklini tanımlayan "kum saati" vücut tipi, İngiliz model Kate Moss'un "ince" vücut tipinden daha zararlı.

Uzmanlar, "Body Image" dergisinde yayımlanan araştırma için 18 ile 25 yaşları arasındaki 402 kadınla görüşmüştü. Katılımcılara, Instagram'dan "kum saati vücut fotoğrafları"nın yanı sıra küçük kalça, düz karın, ince beli tanımlayan "ince" veya atletik vücutlu kadınların görüntüleri gösterilmişti.

Araştırmacılar, kum saati vücuda sahip kadınların fotoğraflarına maruz kalanların kendi kiloları ve görünümleri konusunda mutsuzluk yaşadıklarını tespit etmişti.

SOSYAL MEDYA ETKİSİYLE YAYGIN HALE GELDİ

Araştırmayı yapan Sarah McComb ve Jennifer Mills, Batı kültüründe kum saati vücutlu kadınların sosyal medya etkisiyle daha yaygın hale geldiğini söylemişti. Uzmanlar, genç kadınların böyle bir fiziğe sahip olmaları için hissettikleri baskının toplumdaki aşırı zayıf olma baskısından bile daha zararlı olabileceğini ifade etmişti.

Sosyal medyada Kardashian ve kardeşi Kylie Jenner gibi kum saati vücuda sahip influencer'ların bu vücut tipini popüler hale getirdiğini belirten McComb, şöyle konuşmuştu:

Çoğu kadın, kum saati vücuda sahip olmanın, ince vücut tipine sahip olmaktan daha kolay olabileceğini düşünüyor. Ama kum saati vücudu elde etmenin sandıklarından çok daha zor olduğunu anlayınca hayal kırıklığına uğrayıp, bunalıma giriyorlar.

HAYRANLARININ DİKKATİNDEN KAÇMADI

Tüm bu haberlere konu olan Kylie Jenner, son olarak yeni cilt bakımı ürünlerinin tanıtmı için yeni pozlarını 338 milyon takipçisi bulunan Instahram hesabından yayınladı. Jenner'ın pozları, milyonlarca beğeni ve binlerce yorum alırken; bazı hayranlar, yıldızın photoshop'u fazla kaçırmış olabileceğine dikkat çekti.

24 yaşındaki Jenner'ın, elinde bir tutam lavantayla leylak rengi bir mayo giyerek takipçilerinin beğenisine sunduğu karelere, "Bu yeni lavanta özlü bakım ürünleri, yumuşak, beslenmiş ve pürüzsüz bir cilde kavuşurken rahatlamak için mükemmel!" diye yazdı.

Ancak birkaç hayranı, Kylie'nin cildinin belirli bir alanda biraz fazla 'pürüzsüz' göründüğünü hemen fark etti.

"HER ZAMANKİNDEN FAZLA PHOTOSHOP'LANMIŞ"

Ünlü ismin boydan çekilen karelerini gören sosyal medya kullanıcıları, Jenner'ın bacaklarının yapılan fazla photoshop'tan dolayı diz kapakları yokmuş gibi göründüğünü dile getirdi.

Takipçileri, fenomen isme, "Dizlerin nerede?", "Bu her zamanki fotoğraflarından daha da fazla photoshop'lanmış" ve "Diz kapaklarını unutmuşlar" gibi yorumlar yaptı.

Kylie Jenner, photoshop iddialarıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.