Hava Durumu

20'lik hafıza için 5 süper besin!

Hafıza güçlendirici besinler merak ediliyor. Güçlü hafıza çok önemli. Peki hangi besinler alzaymıra karşı savaşıyor? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2022 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2022 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
20'lik hafıza için 5 süper besin!

Unutkanlık, alzaymır çağımızın hastalığı. Peki beyin dostu besinler hafızayı güçlendirir mi? İşte detaylar...

HAFIZA GÜÇLENDİRİCİ BESİNLER

Fesleğen

Fesleğen birçok fiziksel rahatsızlığı tedavi edebilen çok güçlü bir bitkidir. Beyindeki kan akışını hızlandırır ve bu da konsantrasyonunuzu, beyin gücünüzü artırır. Bunun dışında fesleğeni stresle savaşmak içinde tüketebilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı en önemli yağ türüdür. Alzheimer hastalığı yaşayan yaşlılarda bilişsel performansın iyileştirilmesine yardımcı olabilir. Hafıza ile ilgili problemleri olan kişilere yardımcı olduğuna dair 2004 yılında çalışma yapılmıştır.

Yumurta sarısı

Yumurta sarısı , büyüyen ve küçük çocuklar arasında bilişsel işlevi ve beyin gücünü geliştirmeye yardımcı olabilecek yüksek miktarda omega-3 yağ asitleri içerir. Ayrıca, beynin asetilkolin oluşturmak için kullandığı koliniçerirler ve beyin hücresi iletişimini geliştirebilen vehafızayı geliştirebilen nöron görevini görürler.

Nane

Nane, beynin işleyişini uyaran, yağ ve amino asit konsantrasyonuna sahip süper gıdalar arasındadır. Ayrıca magnezyum, kalsiyum, bakır, folat, C vitamini ve A vitamini gibi hayati besinler açısından da zengindir.Naneyi koklamak bile beyin sağlığı açısından çok yararlıdır.

Yeşil çay

Yeşil çay, serbest radikalleri vücudunuzdan uzak tutan güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Vücudunuzdaki yağ seviyelerini azaltabilir ve ayrıca bazı kanser türlerinin riskini azaltabilir. Ayrıca, yeşil çay, stres seviyelerini azaltarak vücut üzerinde yatıştırıcı bir etki yaratan bir amino asit olan L-theanine içerir. Bazı çalışmalar, yeşil çayın beyin gücünüzü artırabildiğini ve bunama ile ilgili sorunları iyileştirmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.