Hava Durumu

A vitamininin en çok bu besinde bulunuyor! Enfeksiyon, mikrop, iltihap ne varsa dışarı atıyor

Kışın soğuk havaların etkisiyle daha sık hastalanırız. Ancak güçlü bir beslenme programıyla vücudunuzu daha dirençli hale getirebilmeniz mümkün. Bağışıklığı güçlendiren vitamin ve mineral desteği sağlayan besinleri tüketerek hastalıklara karşı güç kalkanı oluşturabilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
A vitamininin en çok bu besinde bulunuyor! Enfeksiyon, mikrop, iltihap ne varsa dışarı atıyor

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülcan Yıldız, hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı güçlendirmek nasıl beslenilmesi hakkında bilgiler aktardı.

Yıldız, “Beslenme, bağışıklık sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasında önemli bir rol oynar. İyi bir beslenme, vücuda gerekli olan vitamin, mineral ve diğer besin öğelerini sağlayarak bağışıklık sistemimizi güçlendirebiliriz” dedi.

Gülcan Yıldız, “Kış mevsiminde soğuk algınlığı ve grip gibi üst solunum yolu hastalıklarının görülme oranı artar. Toplu alanlarda uzun süre geçirilen zaman nedeniyle de enfeksiyonların bulaşması maalesef tümüyle önlenemez.

Ancak vücudumuzda enfeksiyona yol açan virüs, bakteri, mantar ile parazit gibi mikroorganizmaların zarar veren etkilerine karşı bizi koruyan bağışıklık sistemini güçlendirerek riski en aza indirmek mümkün olabilir.

Bağışıklık sistemi, vücudu çeşitli patojenlere karşı koruyan karmaşık bir savunma mekanizmasıdır. Beslenme, bağışıklık sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasında önemli bir rol oynar. 

İyi bir beslenme, vücuda gerekli olan vitamin, mineral ve diğer besin öğelerini sağlayarak bağışıklık sistemimizi güçlendirebiliriz. A, C, D, vitaminlerini özellikle almayı ihmal etmeyelim.

Kış sebzelerinin içerdiği sülforafan maddesi hem kilo kontrolü sağlarken hem de bağışıklığı destekler. A vitamini anti-infektiftir; bal kabağı, havuç, tatlı patates, yumurta sarısında bol miktarda bulunur.

Bağışıklık hücrelerinin verimli çalışmasında rol alan C vitamininden zengin olan mevsim sebze ve meyvelerinden tüketip, azalan güneşli saatlerden kaynaklı kış aylarında D vitamini takviyesi alabiliriz.

Özellikle çinko, magnezyum ve selenyum bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli rol oynar. Kabuklu deniz ürünleri, kırmızı et, tam tahıllı ekmekler veya sert kabuklu kuru yemişler çinko bakımından zengindir” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.