Hava Durumu

Boyun bölgesindeki kırışıklıklar için...

Vücudun bazı bölgeleri yaşınızı ele verir. Özellikle göz çevresinde ve boyunda oluşan kırışıklıklar yaşlanmanın ilk belirtileri olarak bilinir. Yüzünüze yaşlanma karşıtı tüm bakımları yaparken boyun bölgesi genelde unutulur. Ancak boyun bölgesinde de sarkmalar ve kırışıklıklar meydana gelir. Peki, boyun bölgesinde oluşan kırışıklıklar nasıl önlenir? İşte yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2022 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2022 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Boyun bölgesindeki kırışıklıklar için...

Yüzünüzde meydana gelen kırışıklıklar boyun bölgesinde de oluşur. Cilt bakımı yaparken genellikle boyun bölgesini bu bakıma dahil etmeyi herkes unutur. Ancak yüzünüzün bir şekilde genç kalmasını sağlarken unuttuğunuz boyun bölgesi yaşınızı ele verebilir. Boyun bölgesindeki kırışıklıklarla mücadele etmenin yolunu sizler için araştırdık.

CİLT BAKIMINA BOYUN BÖLGESİNİ DAHİL EDİN

Cilt bakımı yaparken genelde yüzünüze ve göz çevrenize özen gösterirsiniz. Her gün yaptığınız cilt bakım rutinine boynunuzu dahil etmeyi genelde unutursunuz.

Cildinize krem ve serum uygularken, boynunuzu ihmal etmemelisiniz. Yüzünüzle birlikte her gün boynunuzu da nemlendirin. Aynı zamanda güneş kremi sürmeyi de unutmayın.

Boynunuzu aynı yüzünüz gibi gün içerisinde nemli tutmak ve güneş ışınlarından korumak yaşlanma belirtilerini ortada kaldırır.

BOYUN EGZERSİZLERİ YAPIN 

Boynunuzun sarkmasını ve kırışmasını önlemenin bir diğer yolu egzersiz yapmaktan geçiyor. Her gün yapacağınız basit egzersizlerle boyun kırışıklıklarını önleyebilirsiniz.

Boyun egzersizleri kasların hareket etmesini ve kan dolaşımının hızlanmasını sağlar. Böylelikle boyun bölgeniz daha geç yaşlanır.

Düzenli olarak yapılan boyun egzersizler sarkmaları ve kırışıklıkları önler.

BİLGİSAYARA VE TELEFONA BAKARKEN DİKKAT! 

Bilgisayar ya da telefon ekranına yukarıdan bakmak boynunuzun kırışmasına neden olur.

Uzun süre bu hareketi yapmak kırışıklıkları kalıcı hale getirir. Bunu önlemek için bilgisayar ekranına ya da telefona bakarken boynunuzu eğmemeniz gerekir.

Düz bir açıyla telefona bakarsanız hem boyun ağrılarından hem de kırışıklıklardan kurtulabilirsiniz.

NASIL UYUDUĞUNUZA DİKKAT EDİN 

Uyku pozisyonunuz cildinizin kırışmasıyla doğru orantıdadır. Sürekli yana doğru yatmak boynunuzun katlanmasına sebep olur. Bu durum zamanla bu bölgenizde kırışıklıklar ve derin çizgiler oluşturur.

Eğer yüz üstü pozisyonda uyumayı tercih ediyorsanız bu da boyun bölgenizde kalıcı kırışıklıkların oluşmasına sebep olur. Bu sebeple boyun kırışıklıklarını önlemenin en iyi yolu sırt üstü uyumak olabilir.

ARALIKLARLA BOYNUNUZA MASAJ YAPTIRIN 

Vücudunuza masaj yaptırdığınızda bedeninizi rahatlamış hissedersiniz. Düzenli olarak masaj yaptırmak hücrelerinizin yenilenmesine yardımcı olur.

Masaj yaptırmak kolajen üretimini destekleyerek cildin erken yaşlanmasının önüne geçer. Boyun bölgenize yaptıracağınız masaj kan dolaşımını artıracağı için buradaki kırışıklıkların görünümünü azaltır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.