Çayın ultraviyole ışınlarına karşı koruyucu etkisine ilişkin yaptıkları çalışmada, bitkinin potansiyel bir koruyucu olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülşah Gedik, araştırmalarda yeşil ve siyah Rize çayı kullandıklarını belirtti. Gedik, “Jel haline getirilen siyah ve yeşil çay, dar bant ultraviyole değerinde çok bilinen bir markanın 50 koruma faktörlü kremiyle eşit derecede koruma sağladı” dedi.
Haber Giriş Tarihi: 14.11.2023 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2023 09:22
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülşah Gedik, çayın ultraviyole ışınlarına karşı koruyucu etkisine ilişkin yaptıkları çalışmada, bitkinin potansiyel bir koruyucu olduğunu tespit ettiklerini söyledi.
Doç. Dr. Gedik, araştırmalarda yeşil ve siyah Rize çayı kullandıklarını belirtti. Çayın koruyucu özelliğini gönüllüler üzerinde test ettiklerini anlatan Gedik, “Jel haline getirilen siyah ve yeşil çay, dar bant ultraviyole değerinde çok bilinen bir markanın 50 koruma faktörlü kremiyle eşit derecede koruma sağladı” dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Çay güneş kremiyle aynı derecede koruma sağladı
Çayın ultraviyole ışınlarına karşı koruyucu etkisine ilişkin yaptıkları çalışmada, bitkinin potansiyel bir koruyucu olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülşah Gedik, araştırmalarda yeşil ve siyah Rize çayı kullandıklarını belirtti. Gedik, “Jel haline getirilen siyah ve yeşil çay, dar bant ultraviyole değerinde çok bilinen bir markanın 50 koruma faktörlü kremiyle eşit derecede koruma sağladı” dedi.
Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülşah Gedik, çayın ultraviyole ışınlarına karşı koruyucu etkisine ilişkin yaptıkları çalışmada, bitkinin potansiyel bir koruyucu olduğunu tespit ettiklerini söyledi.
Doç. Dr. Gedik, araştırmalarda yeşil ve siyah Rize çayı kullandıklarını belirtti. Çayın koruyucu özelliğini gönüllüler üzerinde test ettiklerini anlatan Gedik, “Jel haline getirilen siyah ve yeşil çay, dar bant ultraviyole değerinde çok bilinen bir markanın 50 koruma faktörlü kremiyle eşit derecede koruma sağladı” dedi.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR