Hava Durumu

Damarda anjiyo etkisi yaratıyor!

Damar tıkanıklığı, genellikle orta yaş insanlarda görülen sağlık problemlerinden biridir. Damar tıkanıklığı teşhisi konan hastaların yaşam tarzını değiştirmeleri gerekir. Sigarayı bırakmalı ve düzenli egzersiz yapmalıdırlar. Damar tıkanıklığını iyileştirmek için şifalı bitkilerden de yardım alınabilir. Birçok damar açıcı bitki bulunmaktadır.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2022 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2022 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Damarda anjiyo etkisi yaratıyor!

Damar tıkanıklığı pek çok amansız hastalığı beraberinde getirir. Damar sisteminin herhangi bir bölgesindeki kalp ve organlar arasındaki dolaşımı sağlayan bozulma kalp krizine neden olabilmektedir. Kalp damar açıcı bitkisel ilaçlar bu anlamda doktora danışarak tüketilmelidir. Eğer siz de damar tıkanıklığından muzdaripseniz, bu yazımızdan en iyi damar açıcı bitki türlerinin faydalarını ve nasıl uygulandığını öğrenebilirsiniz.

Zencefil 

Zencefil, sarı-kırmızı renklerde çiçek açan, kök yumrukları ilaç olarak kullanılabilen çok yıllık bir bitkidir.
Tropik ya da yarı tropik iklimlerde yetişir. Güneydoğu Asya kökenlidir.
Zencefil; taze, kurutulmuş ve toz halinde tüketilebilir. Bazen kozmetik ürünlerinde kullanılır.
Günde 10 gr ya da 1 silme çay kaşığı tüketmeniz faydalı olacaktır.
Geleneksel ve modern tıpta kullanımı çok fazladır. Özellikle gingerol ana biyoaktif bileşiği vücudu serbest radikallere karşı korur.
Karbonhidrat, lif ve protein açısından zengin bir bitkidir. Sodyum, demir, potasyum, C vitamini, B6 vitamini ve niasin içerir.
Trombositlerin yapışkanlığını azaltır ve arterlerdeki plak oluşumunun temizlenmesini sağlar.
Zencefil antioksidan kaynağı bir bitkidir. Bu bakımdan en etkili damar açıcı bitki çeşitleri arasında yer alır.

 Sarımsak 

Sarımsak, dünyanın birçok yerinde yetişir ve güçlü kokusuyla bilinir.
Allium cinsinden soğanlı bir bitki türüdür. Amaryllidaceae familyasına dahildir.
Halk arasında doğal antibiyotik olarak adlandırılır. Birçok sağlık sorununa iyi gelmektedir.
Zengin vitamin ve mineral içerir. B6 ve C vitamini bakımından zengindir.
Sarımsaktaki aktif bileşikler kan basıncını düşürür. Damar açıcı bitkiler arasında yer alır.
Soğuk algınlığına iyi gelir ve kalp hastalığı riskini azaltır. Kolesterol düzeyini iyileştirir.
Bunun gibi birçok faydasından yararlanmak için pişmiş yemekler içerisinde veya çaylarla tüketilebilir.
Vitamin kaybının önlenebilmesi için de taze olarak tüketilmesi önerilir.
Sarımsak özü alınması ise ateroskleroz ve arterlerde plak oluşumuna neden olan LDL kolesterolün oksidasyonunu önler.

Zerdeçal 

Zerdeçal, zencefilgiller familyasından sarı çiçekli, büyük yapraklı ve Hint safranı olarak bilinen bir bitkidir.
Anavatanı Güney Asya olan zerdeçalın diğer adları; zerdeçöp, safran kökü, sarı boya ve zerdeçavdır.
En etkili besin takviyelerinden biridir. Vücut ve beyin için birçok faydası bulunur.
Hindistan’da yıllardır şifalı bitki olarak kullanılan zerdeçal, güçlü bir antioksidandır.
Vücudun serbest radikallere karşı savaşmasına yardımcı olur. Kronik iltihaplanmayı iyileştirir.
Hafızayı geliştirir ve Alzheimer hastalığına iyi gelir. Beyin nöronlarının büyümesini sağlar.

Kalp hastalığı riskini azaltır. Araştırmalara göre kalp hastalığına neden olan birçok semptoma karşı savaşır. Damar tıkanıklığı bunlardan bir tanesidir.
Yaşlanmayı geciktiren zerdeçal, çay ve baharat şeklinde kullanılır. Kepekli ürünler ve peynirleri tatlandırmak için kullanılır.
Zerdeçal çayını yapmak istiyorsanız, 1 litre kaynamış suya 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal atıp demleyebilirsiniz.
Demleme işlemi 10 dakika sürer. Daha sonra süzüp içerisine bal, bitkisel süt veya Hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz.

 Yaban mersini 

Yaban mersini, fundagiller familyasından ılıman iklimlere adapte olmuş diğer adı ayıüzümü olan bir bitki türüdür.
Ana vatanı Kuzey Yarım Küre olarak bilinmektedir. Dağlık bölgelerde yetişir.
Mavi ya da mor meyveleri olan çok yıllık çiçekli bir bitkidir. Sağlık açısından birçok faydası bulunur.
Kemik gelişimini güçlendirir ve kalp sağlığını korur. Kanseri önler.
Saç ve cilt sağlığını korur. Diyabet ve obezite hastalarına iyi gelir.

Potasyum, magnezyum ve kalsiyum içerir. Bu minerallerin alınması kan basıncı sağlıklı bir seviyede tutmaya yardımcı olur.
İçerisindeki lif, C vitamini ve B6 vitamini damar tıkanıklığını önler.
Günde bir fincan yaban mersini tüketmek gerekir. Taze, dondurulmuş, kurutulmuş, jöle, şurup ve reçel olarak tüketilebilir.
Kahvaltıda ekstra lezzet yaşamak için yulaf ezmesi, waffle, yoğurt ve krep içerisinde kullanabilirsiniz.
Mutfak robotundan geçirerek tatlandırıcı olarak kekinizin içine karıştırabilirsiniz.

5) Keşişkülahı 

Keşişkülahı, kadıntuzluğugiller familyasının epimedium cinsinden otsu ve çiçeksi bitkilerin ortak adıdır.
Bazıları Asya bazıları Avrupa’nın uzak yerlerinde yetişir.
Güney Çin’de bazı türleri endemiktir.
Yüksek tansiyon, kemik erimesi, beyin hasarı ve yorgunluk gibi sorunlara iyi gelir.
Kadınlara menopoz ile ilişkili semptomlarda yardımcı olur.
Kalp hastalığı riskini azaltır ve damar tıkanıklığını önler.
Bronşit ve çocuk felcini tedavi etmeye yardımcı olabilir.
Tablet, kapsül, toz ve çay olarak tüketilebilir.
Çayını tüketecekseniz eğer, derin bir cezvede 1 su bardağı suyu kaynatın. Kaynayan suya keşişkülahı ilave edin.
Doktora danışarak tüketmenizde fayda vardır. Fazla tüketimi yan etkilere sebebiyet verebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.