Hava Durumu

Her gün duş alanlar bu habere dikkat!

Su hepimizin bildiği gibi yaşamın temel kaynağıdır. Bu nedenle sık sık duş almanın sağlığa faydalı olduğunu öğrenmek sizi hiç de şaşırtmayacaktır. Çoğu kişi zamansızlık nedeniyle duş almayı alışkanlık haline getiremiyor. Ancak duşa girmenin hem fiziksel hem de zihinsel birçok faydası bulunuyor. Uzmanlar haftada en az 3 kez mümkünse su dolu bir küvette banyo yapılmasını öneriyor. Bununla birlikte, herhangi bir cilt rahatsızlığınız ya da alerjiniz varsa, sık sık duş almaya başlamadan önce doktorunuza danışmalısınız. İşte sık sık duş alırsanız değişebilecek bazı şeyler…

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2022 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2022 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Her gün duş alanlar bu habere dikkat!

Daha kolay nefes alırsınız 

Her gün duş almak, daha kolay nefes almanızı sağlayabilir. Bunun nedeni ılık suyun göğsünüze basınç uygulamasıdır. Aynı zamanda buhar, burun ve sinüslerinizi temizler. Sonuç olarak çok daha kolay nefes alırsınız.

Daha genç görünebilirsiniz 

Özellikle soğuk havalarda cilt nem kaybeder. Vücut ise kış aylarında suyu muhafaza etmenin yollarını arar. Bu nedenle duş almak, cildin nemi hapsetmesine yardımcı olur. Nemli bir cildin ise erkenden kırışma ihtimali oldukça düşüktür.

Depresyon semptomlarını hafifletebilir 

Günümüzde depresyonu tedavi etmenin birçok yolu bulunur. Alternatif ve doğal bir yol denemek isterseniz, sadece 5 dakika ılık bir banyo yapabilirsiniz. Uzmanlara göre duş almak hem zihni hem de bedeni rahatlatıyor. Duştan sonra çok daha iyi hissedeceğinize eminiz!

Daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir 

Uykusuzlukla mücadele ediyorsanız, yatmadan bir ya da iki saat önce duşa girmeyi deneyin. Özellikle kaygı nedeniyle uyuyamıyorsanız, duşa girmenin stres seviyenizi düşüreceğini belirtelim. Aynı zamanda su, kasları rahatlatarak uykuya geçme süresini azaltır.

Kas ağrılarını azaltır 


Kaslarınız ağrıyorken ılık bir duşa girmek vücudun hızla toparlanmasına yardımcı olur. Özellikle egzersiz sonrasında kaslarınızı rahatlatarak güzel bir uyku uyumak istiyorsanız mutlaka duşa girmelisiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.