Hava Durumu

Kolesterolü yok ediyor!

Doğal ilaç olarak bilinen ve sarımsak ile limonun özdeşleştirilmesiyle hazırlanan kil tabletler üzerinde yazılı bulunan tarif kolesterolü düşürdüğü gibi aynı zamanda damarları da açıyor. Sağlıklı insanların ise bu karışımı sadece yılda bir kez tüketmesi öneriliyor. Mucizevi tarif ve damar tıkanıklığını gideren süper besinler.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2022 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2022 23:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kolesterolü yok ediyor!

Sabah'ın haberine göre, 2 bin yıldan önce yazılmış olduğu tahmin edilen reçete, hem trigliserid, kolesterol ve kan damarlarındaki kireçli tortulara karşı hem de uzun bir ömür için kullanıldığı düşünülüyor

Kan damarlarını başarılı bir şekilde temizlemenin yanı sıra bu eski doğal ilaç, kan damarlarının esnekliğini artırıyor, kalp krizine ve göğüs ağrısına karşı koruyor. Ayrıca görme yetisini artırıyor ve vücudu gençleştiriyor.

NASIL YAPILIR? 

300 gram sarımsak ve 1 kilogram limonun kabuğunu ince olacak şekilde öğütün. Ardından, 1.5 litre su kaynatın ve sonra ocağın altını kısıp öğütülmüş sarımsak ve limonu ekleyip tencerenin kapağını örtün. Bu karışımı tam 14-15 dakika kısık ateşte kaynatın. Sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Bu doğal karışımın 50 ml'si (1/4 su bardağı) 25 gün boyunca her sabah aç karnına alınmalıdır. Daha sonra, 10 günlük bir mola verin ve ardından sağlık durumunuzu iyileştirmek için işlemi tekrarlayın. Daha sonra tüketmeyi bırakın.

Genel sağlık durumlarını iyileştirmek için bu doğal ilacı kullanmak isteyen sağlıklı insanlar, ancak ve ancak yılda sadece bir ya da iki kez olmak üzere 25 günlük periyodlar halinde ve 25 günlük kullanım periyotları arasında 6 aylık bir süre olacak şekilde kullanmalılar. Herhangi bir sağlık sorunu olanların doktoruna danışmadan tüketmemesi gerekir.

CEVİZİN DE ETKİSİ BÜYÜK 

Damarları temizleyen bir diğer mucizevi gıda da ceviz. Yapılan araştırmalar cevizin insan sağlığına faydalarını bir kez daha gözler önüne serdi. Cevizin özellikle beyin gelişimine katkıları biliniyordu. Ancak yapılan araştırmalar sonucu ceviz tüketiminin kısa sürede vücuda etki ettiği ve damarları temizlediği anlaşıldı. Ceviz tüketiminin kalp krizini önlediği, damarları temizlediği ve birçok fayda sağladığı ortaya çıktı! Ceviz tükettiğinizde saatler içinde vücutta meydana gelen değişimler ve cevizin faydalarını Dr. Muammer Yıldız tek tek sıraladı.

Düzenli olarak ceviz yemek ya da ceviz yağı içmek, riski yüksek oranda düşürüyor ve sizi kalp krizine karşı düzenli olarak koruyor. Araştırmada insanlar bir avuç ceviz yedikten 4 saat sonra, kan damarlarının esnekliğinde ve kolesterol seviyelerinde iyi kan akışına yardımcı olacak düzeyde bir gelişme kaydedildi.
Cevizin ve ceviz yağının kalbe faydalarını ortaya koyan araştırmanın sonucu; bunların düzenli tüketiminin bizi kardiyovasküler hastalıklardan koruduğu yönündeydi.

CEVİZ YAĞI HAFTADA 4 SEFER

Pennsylvania'da Penn State University'nin beslenme profesörü Dr. Penny Kris Eterton, "Ve sadece bir avuç ceviz ya da ceviz yağını haftada 4 gün tüketerek kalp krizi riskini anlamlı bir şekilde azaltabilirsiniz" diyor.

Bu çalışmada özellikle; daha sağlıklı olabilmeniz için her gün ihtiyacınız olan porsiyon belirlendi. Sadece 3 yemek kaşığı (51 g) ceviz yağını içerseniz kan damarlarınızın kondisyonunu 4 saat içinde geliştirmiş oluyorsunuz.

Ceviz yağının özellikle endotelyal hücrelerin sağlamlığı için çok faydalı olduğu kanıtlandı.Bu hücreler kan damarlarını hizalıyor ve damarların esnekliğinde önemli bir rol oynuyor. 2000 yıllık mucize! Kolesterolü yok ediyor damarları açıyor. Bu hücreler kan damarlarını hizalıyor ve damarların esnekliğinde önemli bir rol oynuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.