Corona virüs pandemisi hayatımıza girdiğinden beri virüsten korunmanın yollarını arıyor, bağışıklığımızı güçlendiremeye çalışıyoruz. Corona virüs hastalığında da şifa bitkilerde. Bitki bilim uzmanı, araştırmacı yazar ve laborant Recep Dağıstanlı, COVID-19 salgınından nasıl korunabileceğimizi, bağışıklık sistemimizi yüksek tutmanın tüyolarını ve akciğer ile karaciğer kanseri hastalarının neler tüketmesi gerektiğini açıkladı.
Haber Giriş Tarihi: 04.10.2020 21:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2020 21:02
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bitki bilim uzmanı, araştırmacı yazar ve laborant Recep Dağıstanlı, "Son zamanlarda artan virüs sorunu aslında kronik hastalıkların ve bağışıklık sisteminin düşük olmasının çok önemli bir etken olduğunu hepimizi biliyoruz. Her ne kadar sağlıklı vücutlarda daha hızlı bir şekilde atılsa da gidilen uzmanlarında beslenmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır. Bu durumda metabolizmanızın çok iyi çalışması gerekiyor. İlaç ve gıda takviyeleri her daim vücutta kimyasal tepkilere yol açabileceğini unutmamak gerekiyor" dedi.
Corona virüsün en büyük düşmanlarının bitkiler olduğunu söyleyen Recep Dağıstanlı, düzenli tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirerek virüsten koruyan besinleri şöyle sıraladı:
Sarımsak
Soğan
Siyah turp
Limon
Antep fıstığı
Mevsiminde meyve ve sebzeler
Üzüm sirkesi
Kekik
Nane
Kara kovan balı
Polen
Son dönemde kanser oranlarındaki artışın daha da yükseldiğini dile getiren Dağıstanlı corona virüs salgınının en pik yaptığı dönemde kanser hastalarının beslenmelerine ve bakımlarına çok dikkat etmesi gerektiğini normal sağlıklı insanlardan daha çok iyi takviye almalarının büyük önemini ifade etti.
Dağıstanlı, bitki özlerinin çok dikkatli ve iyi kullanılması gerektiğini, bitkilerin özel ve steril ortamlarda kurutulması gerektiğini söyledi. Kanser türlerine göre vücutta fayda sağlayan bazı şifalı bitkileri şöyle sıraladı:
Akciğer kanserine yakalanmış bir hastanın sinirli yaprak, çam sakızı, kekik, kırk kilit otu, ısırgan otu, siyah hardal tohumu ve kantaronu düzgün bir şekilde kullanması gerekiyor.
Karaciğer kanserine yakalanmış hastaların karahindiba, siyah hardal tohumu, deve dikeni tohumu, baharlı tere tohumu, acı badem yağı, kayısı çekirdeği yağı, üzüm çekirdeği yağı gibi bitkileri kullanması, kullanırken de dikkat etmesi gerekiyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Koronavirüsten koruyan bitkiler nelerdir?
Corona virüs pandemisi hayatımıza girdiğinden beri virüsten korunmanın yollarını arıyor, bağışıklığımızı güçlendiremeye çalışıyoruz. Corona virüs hastalığında da şifa bitkilerde. Bitki bilim uzmanı, araştırmacı yazar ve laborant Recep Dağıstanlı, COVID-19 salgınından nasıl korunabileceğimizi, bağışıklık sistemimizi yüksek tutmanın tüyolarını ve akciğer ile karaciğer kanseri hastalarının neler tüketmesi gerektiğini açıkladı.
Bitki bilim uzmanı, araştırmacı yazar ve laborant Recep Dağıstanlı, "Son zamanlarda artan virüs sorunu aslında kronik hastalıkların ve bağışıklık sisteminin düşük olmasının çok önemli bir etken olduğunu hepimizi biliyoruz. Her ne kadar sağlıklı vücutlarda daha hızlı bir şekilde atılsa da gidilen uzmanlarında beslenmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır. Bu durumda metabolizmanızın çok iyi çalışması gerekiyor. İlaç ve gıda takviyeleri her daim vücutta kimyasal tepkilere yol açabileceğini unutmamak gerekiyor" dedi.
Corona virüsün en büyük düşmanlarının bitkiler olduğunu söyleyen Recep Dağıstanlı, düzenli tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirerek virüsten koruyan besinleri şöyle sıraladı:
Sarımsak
Soğan
Siyah turp
Limon
Antep fıstığı
Mevsiminde meyve ve sebzeler
Üzüm sirkesi
Kekik
Nane
Kara kovan balı
Polen
Son dönemde kanser oranlarındaki artışın daha da yükseldiğini dile getiren Dağıstanlı corona virüs salgınının en pik yaptığı dönemde kanser hastalarının beslenmelerine ve bakımlarına çok dikkat etmesi gerektiğini normal sağlıklı insanlardan daha çok iyi takviye almalarının büyük önemini ifade etti.
Dağıstanlı, bitki özlerinin çok dikkatli ve iyi kullanılması gerektiğini, bitkilerin özel ve steril ortamlarda kurutulması gerektiğini söyledi. Kanser türlerine göre vücutta fayda sağlayan bazı şifalı bitkileri şöyle sıraladı:
Akciğer kanserine yakalanmış bir hastanın sinirli yaprak, çam sakızı, kekik, kırk kilit otu, ısırgan otu, siyah hardal tohumu ve kantaronu düzgün bir şekilde kullanması gerekiyor.
Karaciğer kanserine yakalanmış hastaların karahindiba, siyah hardal tohumu, deve dikeni tohumu, baharlı tere tohumu, acı badem yağı, kayısı çekirdeği yağı, üzüm çekirdeği yağı gibi bitkileri kullanması, kullanırken de dikkat etmesi gerekiyor.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR