Müftüoğlu: Sağlıklı bir yaşam için 2 öğün beslenmeye geçin
Müftüoğlu: Sağlıklı bir yaşam için 2 öğün beslenmeye geçin
Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, "Sağlıklı yaşlanmanın önemli belirleyicilerinden biri daha az yemektir ama bunu izleyen ek bir madde daha vardır: 2 öğün beslenmeye geçmek, mümkünse 14-16 saatlik kısa süreli açlık uygulaması kuralını ısrarla sürdürmek" dedi.
Haber Giriş Tarihi: 20.10.2022 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2022 09:27
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Prof. Müftüoğlu, 2 öğün beslenmenin faydalarını şöyle sıraladı:
1. Daha az yer, daha az kalori tüketirsiniz.
2. Gıda tüketmediğiniz 14-16 saatlik periyotta (bu süreyi 12 saate kadar indirebilirsiniz) yaşlanmayı hızlandıran ve kilo dengenizi bozan pek çok hormonu (örneğin insülin, leptin, büyüme hormonu) dengelersiniz.
3. Aç kaldığınız sürede sindirim sisteminize daha çok dinlenme, yarasını beresini tedavi etme, toksinlerden arınma ve kendini iyileştirme fırsatı verirsiniz.
4. Kısa süreli açlık periyotlarında vücudunuzu daha doğrusu metabolizmanızı konfor alanından çıkararak (küçük ve ölçülü bir strese sokarak) uzun ömürlü genlerinizi (AMPK) aktive edersiniz.
5. Aç kaldığınız son 14-16 saatlik zaman aralığında “OTOFAJİ”yi tetikleyerek yani hücre, doku ve organlarınızın içlerinde biriken hücresel toksik atıkları yine kendi bağışıklık hücrelerinizi temizlemesine fırsat vererek daha sağlıklı kalırsınız.
Müftüoğlu, bazı sağlık sorunu yaşan kişilerin 2 öğün beslenmeden uzak durmaları gerektiğini belirtti.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Müftüoğlu: Sağlıklı bir yaşam için 2 öğün beslenmeye geçin
Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, "Sağlıklı yaşlanmanın önemli belirleyicilerinden biri daha az yemektir ama bunu izleyen ek bir madde daha vardır: 2 öğün beslenmeye geçmek, mümkünse 14-16 saatlik kısa süreli açlık uygulaması kuralını ısrarla sürdürmek" dedi.
Prof. Müftüoğlu, 2 öğün beslenmenin faydalarını şöyle sıraladı:
1. Daha az yer, daha az kalori tüketirsiniz.
2. Gıda tüketmediğiniz 14-16 saatlik periyotta (bu süreyi 12 saate kadar indirebilirsiniz) yaşlanmayı hızlandıran ve kilo dengenizi bozan pek çok hormonu (örneğin insülin, leptin, büyüme hormonu) dengelersiniz.
3. Aç kaldığınız sürede sindirim sisteminize daha çok dinlenme, yarasını beresini tedavi etme, toksinlerden arınma ve kendini iyileştirme fırsatı verirsiniz.
4. Kısa süreli açlık periyotlarında vücudunuzu daha doğrusu metabolizmanızı konfor alanından çıkararak (küçük ve ölçülü bir strese sokarak) uzun ömürlü genlerinizi (AMPK) aktive edersiniz.
5. Aç kaldığınız son 14-16 saatlik zaman aralığında “OTOFAJİ”yi tetikleyerek yani hücre, doku ve organlarınızın içlerinde biriken hücresel toksik atıkları yine kendi bağışıklık hücrelerinizi temizlemesine fırsat vererek daha sağlıklı kalırsınız.
Müftüoğlu, bazı sağlık sorunu yaşan kişilerin 2 öğün beslenmeden uzak durmaları gerektiğini belirtti.
Yazının tamamı için tıklayın.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR