Hava Durumu

Nöral terapi sağlığa faydalı mıdır?

Nöral terapi adına nörovejetatif (otonom sinir sistemi) dediğimiz vücudun kendi kendini istemsiz kontrol ettiği sinir sistemini düzenlemeye, dengelemeye yönelik tedavi metodudur. Özellikle kompleks ağrılı hastalarda otonom sinir sistemi disfonksiyonu ve ağrılarının giderilmesinde oldukça etkili olabilen güçlü bir tedavidir. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Topal, nöral terapinin sağlığa faydaları hakkında merak edilenleri anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2022 20:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2022 20:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nöral terapi sağlığa faydalı mıdır?

Nöral terapide lokal anestezikler kullanılır. Lokal anesteziklerin vücutta düzenleme ve detoks yapma yeteneği vardır. Bunu hücre düzeyinde gerçekleştirir. Uygulandığı bölgede kan akımını artırır, oksijen geçişini artırır, hücre zarının elektriksel potansiyelini düzeltir, antibakteriyel, antiviral, antiinflamatuar özellikleri vardır.

Uygulandığı bölgeden başlayan uyarı vücudu ağ gibi saran otonom sinir sistemi aracılığıyla çok uzaktaki refleks alanda da aynı iyileşmeyi saniyeler içinde başlatır. Uyguladığımız anestezik maddenin vücutta kalma süresi 20 dakikadır ve bir ilaç damar içine uygulansa bile etkisinin görülme süresi dakikalar sürer. Bu yüzden oluşan etki ilacın etkisi değil birkaç saniyede başlayan ve kalıcı bir iyileşmeye neden olan otonom sinir sisteminin yeniden düzene girmesi ve organların sağlıklı bir şekilde çalışmaya başlamasıdır.

Nöral terapi hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır ve nasıl uygulanır?

Kronik ağrı, sadece yaygınlığı nedeniyle değil, aynı zamanda kronik ağrıdan mustarip hastalar için genel olarak etkili tedavi eksikliği nedeniyle de toplumumuzda önemli bir sorundur. Nöral terapi, vücudun “otomatik” işlevlerinden sorumlu sinir sisteminin parçası olan otonom sinir sisteminin işlev bozukluğunu onarmak için uygulanmaktadır.

Nöral terapi, genellikle prokain veya lidokain gibi lokal anesteziklerle ve bazen alerji sorunlarıyla karşılaşıldığında karbokain ile yapılır. Bu anestezikler asla epinefrin içermemelidir. Yüzeysel skarlar için kullanılan standart solüsyon, sodyum bikarbonat isteğe bağlı olmasına rağmen, PH'ı tamponlamak ve enjeksiyonun ağrısını azaltmak için az miktarda sodyum bikarbonat kullanılır.

Nöral terapi sadece ilaç ile iğneleme yöntemi değildir

Nöral terapi, hastanın yakınmalarının detaylı sorgulanması, geçirilmiş hastalıklar, cerrahi işlemler, maruziyetler göz önüne alınarak hastaya özel tedavi şeması çıkarılması ve uygulanmasıdır.
Nöral terapi, saf fonksiyonel bozukluklara bağlı hastalıklarda, kronik hastalıklara bağlı ilerleyen şikayetlerde ve ağrı sendromlarının tedavisinde kullanılabilir.

Akupunktur ile kardeş özellikleri olan nöral terapi, tıpkı akupunktur gibi bir regülasyon – dengeleme tedavi metodudur. Organlarımızı yöneten irademiz dışında çalışan otonom sinir sisteminin bozulmuş dengesi düzenlenir.
Fibromiyalji – kronik kas ağrıları, migren, sinüzit, gerilim tipi baş ağrısı, boyun ağrısı, bağırsaklarda fonksiyon bozukluğu, kronik kabızlık ve gastrit gibi hastalıklarda nöral terapi etkin fayda ve destek sağlar.

İşlem sırasında kullanılan lokal anestezikler serum fizyolojik içinde oldukça seyreltildikten sonra kullanılır. Kullanılan iğneler oldukça incedir. Etkin teknik ve hızda yapıldığında uygulamaya bağlı şikayet olmaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.