Hava Durumu

Vücudu tertemiz yapan tarif!

Ödem atıcı besinler vücudun daha rahat hareket etmesini sağlarken diyetleri de kolaylaştırır. Vücudunuzdaki şişkinliği giderecek 3 ödem atıcı besini bir araya getirdik. İster detoks suyu hazırlayın ister çay tüketin. İşte size vücudu tertemiz yapan 3'lü tarif…

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2022 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2022 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Vücudu tertemiz yapan tarif!

Diyet araştıranlar önce vücuttaki ödemden kurtulmaya çalışıyor. Detoks suları ya da doğru çaylarla vücuttaki ödemi atabilirsiniz. Bu şekilde hem diyetiniz kolaylaşır hem de kendinizi daha hafif hissedersiniz.

ÖDEM ATICI 3 BESİN

Maydanoz: Maydanoz iyi bir ödem atıcı besindir. Maydanozu salata olarak da tüketebilir ya da maydanoz suyunu içebilirsiniz. Maydanozları doğrayın, üzerine zeytinyağı-limon karışımını ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra üzerine haşlanmış mercimek, nar ve kivi ekleyin. Ödem salatanız hazır. Ara öğünde ya da yemek yanına kolaylıkla tüketebilirsiniz.

Limon: Maydanoz, yarım limon ve yarım salatalık üçlüsünü dilimleyin ve suyun içerisine ekleyerek tüketin.

Yeşil çay: En sık tüketilen ödem attırıcı yeşil çay insülin direncinin düzelmesini sağlar. Yeşil çayı 1 fincanda demleyip sürahiye koyduktan sonra üzerine yaklaşık 1 litre soğuk su ekleyerek sıcak günlerde tüketebilirsiniz. Daha ferah olması için soğuk su kullanıyoruz ve üzerine de limon da ekleyebilirsiniz.

ÖDEME NE İYİ GELİR? 

Bol su içmek

Tuz tüketimini azaltmak

Düzenli egzersiz ve spor yapmak

Düzenli uyumak

Stresten uzak durmak

Hastalığa bağlı ödem varsa doktora gidilmelidir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.