Yaşlanmaktan korkuyorsanız....Bu besinleri mutlaka tüketmelisiniz
Yaşlanmaktan korkuyorsanız....Bu besinleri mutlaka tüketmelisiniz
Yaşlanmaktan korkuyor musunuz? Elbette bunun önüne geçmek mümkün değil. Ancak daha geç yaşlanmak ve daha güzel yaş almak istiyorsanız bu önerileri dikkate alın.
Haber Giriş Tarihi: 19.03.2015 08:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2015 08:04
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte yaşlanmayı geciktiren yiyecekler…
Avokado
Avokadoda bulunan maya hücresi oldukça fazla demir içerir. Bu da kalp hastalıkları ve kanser riskini düşürür. Bunun yanı sıra avokado yağı saç ve cilt parlaklığı sağlar.
Ceviz
Ceviz ve ceviz yağı kan basıncını düşürür. Bunama (demans alzaymır) riskini azaltır. Beyin fonksiyonları için çok önemli bir etkisi vardır.
Brokoli
UCLA'da yapılan araştırmalar, özellikle yeni olgunlaşmış olan brokolinin kanser riskini ciddi boyutta düşürdüğünü kanıtlamıştır. Bağışıklık sistemine büyük ölçüde katkısı olan brokoli hem detoks etkisine sahiptir hem de yaşlanmayı önler.
Yabanmersini
Yabanmersini C Vitamini ve potasyum içerir, aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Kısa süreli hafızanın kuvvetlenmesinde çok etkilidir. Günde bir bardak yabanmersini suyu içmek hayatınızı tamamen değiştirebilir.
Tarçın
Tarçın hücreleri yeniler ve büyüme hormonunu etkiler. Diabet ve kalp hastalıkları riskini düşürür, şekeri dengeler ve iyi bir antioksidandır.
Bitter Çikolata
Siyah çikolatada bulunan kakao, kırmızı şarapta bulunan antioksidan içeriğin neredeyse iki katına sahiptir. Yeşil çaya nazaran ise bu rakam üç katına yakındır. Siyah çikolata; kalp sağlığını korur, kan basıncını düzenler ve yaşlanmaya bağlı unutkanlığı engeller.
Barbunya
Protein, lif, folik asit, magnezyum, potasyum ve daha pek çok mineralle barbunya sağlık açısından önemli bir yerdedir. İyi bir antioksidandır ve yaşlanmayı geciktirir.
Kırmızı Lahana
Kırmızı lahana, kalp sağlığı ve beyin fonksiyonlarının korunması için faydalıdır. Kanserden koruyucu etkisi de vardır.
Nar
İçeriğindeki nitrik oksit ile endotel hücrelerin oluşumunda etkilidir. Göğüs ve prostat kanseri risklerini azaltır. Özellikle nar tohumu yağı, yaşlanmayı önleyen bir etkiye sahiptir.
Sarımsak
1994 yılında Danimarka'da yapılan bir araştırmaya göre, düzenli olarak sarımsak yiyenlerin daha uzun süre yaşadığı ortaya çıktı. 2006 yılında yapılan bir başka araştırmada sarımsağın antioksidan etkisi ve kalp ve beyin sağlığındaki önemli etkisi kanıtlandı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Yaşlanmaktan korkuyorsanız....Bu besinleri mutlaka tüketmelisiniz
Yaşlanmaktan korkuyor musunuz? Elbette bunun önüne geçmek mümkün değil. Ancak daha geç yaşlanmak ve daha güzel yaş almak istiyorsanız bu önerileri dikkate alın.
Avokado
Avokadoda bulunan maya hücresi oldukça fazla demir içerir. Bu da kalp hastalıkları ve kanser riskini düşürür. Bunun yanı sıra avokado yağı saç ve cilt parlaklığı sağlar.
Ceviz
Ceviz ve ceviz yağı kan basıncını düşürür. Bunama (demans alzaymır) riskini azaltır. Beyin fonksiyonları için çok önemli bir etkisi vardır.
Brokoli
UCLA'da yapılan araştırmalar, özellikle yeni olgunlaşmış olan brokolinin kanser riskini ciddi boyutta düşürdüğünü kanıtlamıştır. Bağışıklık sistemine büyük ölçüde katkısı olan brokoli hem detoks etkisine sahiptir hem de yaşlanmayı önler.
Yabanmersini
Yabanmersini C Vitamini ve potasyum içerir, aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Kısa süreli hafızanın kuvvetlenmesinde çok etkilidir. Günde bir bardak yabanmersini suyu içmek hayatınızı tamamen değiştirebilir.
Tarçın
Tarçın hücreleri yeniler ve büyüme hormonunu etkiler. Diabet ve kalp hastalıkları riskini düşürür, şekeri dengeler ve iyi bir antioksidandır.
Bitter Çikolata
Siyah çikolatada bulunan kakao, kırmızı şarapta bulunan antioksidan içeriğin neredeyse iki katına sahiptir. Yeşil çaya nazaran ise bu rakam üç katına yakındır. Siyah çikolata; kalp sağlığını korur, kan basıncını düzenler ve yaşlanmaya bağlı unutkanlığı engeller.
Barbunya
Protein, lif, folik asit, magnezyum, potasyum ve daha pek çok mineralle barbunya sağlık açısından önemli bir yerdedir. İyi bir antioksidandır ve yaşlanmayı geciktirir.
Kırmızı Lahana
Kırmızı lahana, kalp sağlığı ve beyin fonksiyonlarının korunması için faydalıdır. Kanserden koruyucu etkisi de vardır.
Nar
İçeriğindeki nitrik oksit ile endotel hücrelerin oluşumunda etkilidir. Göğüs ve prostat kanseri risklerini azaltır. Özellikle nar tohumu yağı, yaşlanmayı önleyen bir etkiye sahiptir.
Sarımsak
1994 yılında Danimarka'da yapılan bir araştırmaya göre, düzenli olarak sarımsak yiyenlerin daha uzun süre yaşadığı ortaya çıktı. 2006 yılında yapılan bir başka araştırmada sarımsağın antioksidan etkisi ve kalp ve beyin sağlığındaki önemli etkisi kanıtlandı.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR