Bağışıklık sistemini destekleyici yoğurt ve sindirim sistemini çalıştıran kuru dutu birlikte tüketmek, kabızlık başta olmak üzere birçok sağlık problemine şifa oluyor. Peki dutu yoğurdun içine dut koyup yediğinizde vücudunuza şifa sağladığını daha önce duymuş muydunuz?
Haber Giriş Tarihi: 29.04.2022 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2022 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu açıdan ne tüketip tüketmediğiniz sindirim sistemi sağlığınız açısından kritik bir öneme sahiptir.
Kabızlık sorunu yaşayanlar genellikle kuru meyveler ve probiyotik değeri açısından yüksek yoğurt ve süt gibi gıdaları tercih eder. Özellikle kuru kayısının tuvalete çıkarttığı halk arasında yaygındır.
Kuru dutun içeriğinde yüksek oranda C vitamini ve demir bulunur. Bunların dışında K vitamini, potasyum ve E vitamini yönünden de zengindir.
BAĞIRSAKLARIN İLACI: KURU DUT VE YOĞURT KARIŞIMI
Kuru dutlifli yapısı dolayısıyla bağırsakların düzenli çalışmasına da oldukça yardımcı oluyor.
Hem sindirim sistemini düzenlemesi hem de tatlı krizlerini sağlıklı atlatmanız açısından kuru dutun yoğurt ile birlikte tüketilmesi tavsiye edilir.
Birçok bilimsel çalışmada dutun kan şekerini dengeleyici özelliği üstünde durulmuştur. Dutun içerdiği DNJ (1-deoksinojirimisin) isimli madde besinlerin sindiriminde görev alan bir enzimi baskılayarak kan şekerinin daha yavaş yükselmesini sağlar. Bu da kan şekerinin kontrolünü sağlar.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Yoğurdun içine kuru dut koyup yerseniz...
Bağışıklık sistemini destekleyici yoğurt ve sindirim sistemini çalıştıran kuru dutu birlikte tüketmek, kabızlık başta olmak üzere birçok sağlık problemine şifa oluyor. Peki dutu yoğurdun içine dut koyup yediğinizde vücudunuza şifa sağladığını daha önce duymuş muydunuz?
Bu açıdan ne tüketip tüketmediğiniz sindirim sistemi sağlığınız açısından kritik bir öneme sahiptir.
Kabızlık sorunu yaşayanlar genellikle kuru meyveler ve probiyotik değeri açısından yüksek yoğurt ve süt gibi gıdaları tercih eder. Özellikle kuru kayısının tuvalete çıkarttığı halk arasında yaygındır.
Kuru dutun içeriğinde yüksek oranda C vitamini ve demir bulunur. Bunların dışında K vitamini, potasyum ve E vitamini yönünden de zengindir.
BAĞIRSAKLARIN İLACI: KURU DUT VE YOĞURT KARIŞIMI
Kuru dutlifli yapısı dolayısıyla bağırsakların düzenli çalışmasına da oldukça yardımcı oluyor.
Hem sindirim sistemini düzenlemesi hem de tatlı krizlerini sağlıklı atlatmanız açısından kuru dutun yoğurt ile birlikte tüketilmesi tavsiye edilir.
Birçok bilimsel çalışmada dutun kan şekerini dengeleyici özelliği üstünde durulmuştur. Dutun içerdiği DNJ (1-deoksinojirimisin) isimli madde besinlerin sindiriminde görev alan bir enzimi baskılayarak kan şekerinin daha yavaş yükselmesini sağlar. Bu da kan şekerinin kontrolünü sağlar.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR