Hava Durumu

Beşiktaş yeni teknik direktörünü buldu! Rota yeniden Portekiz: Pep Guardiola'nın sağ koluydu

Trendyol Süper Lig devi Beşiktaş, yeni sezonun kadro ve transfer planlamasını bir an önce netleştirmek için teknik direktör arayışlarına hız verdi. Siyah-beyazlılarda şu ana kadar görüşülen isimlerden istenilen sonuç alınamadı. Filipe Luis'le anlaşma sağlayamayan siyah-beyazlı kulübte futbol direktörü Önder Özen, diğer adaylarla görüşmelerine başlarken listeye Portekiz'den yeni bir isim dahil oldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2026 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2026 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
Beşiktaş yeni teknik direktörünü buldu! Rota yeniden Portekiz: Pep Guardiola'nın sağ koluydu

Süper Lig'de gelecek sezon mutlak şampiyonluk hedefleyen Beşiktaş, teknik direktörlük koltuğu için rotasını Portekiz’e çevirdi. Yaşanan belirsizliği hızlıca çözüme kavuşturup transfer dönemine güçlü bir giriş yapmak isteyen siyah-beyazlı kurmayların gündemine, Braga’yı çalıştıran İspanyol teknik adam Carlos Vicens girdi.

Uzun yıllar Manchester City’de Pep Guardiola’nın en güvendiği isimlerden biri olan Vicens, Beşiktaş’ın hoca listesinde üst sıralara tırmandı.

MANCHESTER CİTY’DE ÜÇLEME YAPTI, BRAGA’DA DEVLEŞTİ

Teknik direktörlük kariyerine ülkesi İspanya’nın CE Santanyi takımında adım atan Carlos Vicens, ardından CD Llosetense’de yardımcı antrenörlük görevini üstlendi. Kariyerindeki en büyük kırılma noktasını 2017 yılında Manchester City’ye imza atarak yaşayan 42 yaşındaki çalıştırıcı, İngiliz devinde önce altyapıda ve U18 takımında görev yaptı.

Kısa sürede rüştünü ispatlayarak A takıma yükselen Vicens, 2021-2025 yılları arasında Pep Guardiola'nın yardımcılığını yürüttü. İspanyol antrenör, Manchester City'nin Premier Lig, Şampiyonlar Ligi ve FA Cup’ı kazanarak kulüp tarihine geçtiği ve Avrupa’da "üçleme" (Treble) yapan 8. takım olduğu o efsanevi 2022/23 sezonunda kulübenin kilit isimlerinden biriydi.

Geçtiğimiz yıl Manchester City'deki görevinden ayrılarak Portekiz ekibi Braga’nın başına geçen başarılı teknik adam, burada da rüştünü ispatladı. Vicens yönetimindeki Braga, Portekiz Ligi'ni 4. sırada tamamlarken, UEFA Avrupa Ligi'nde ise yarı final oynama başarısı göstererek dikkatleri üzerine çekti.

ADAY LİSTESİNDE SON DURUM NE?

Teknik direktör arayışlarını büyük bir gizlilikle yürüten Beşiktaş yönetimi, listesindeki diğer isimlerde ise şu ana kadar mutlu sona ulaşamadı:

FİLİPE LUİS

Siyah-beyazlılar, Portekiz'de Brezilyalı teknik adamla bir araya gelmiş ancak Luis tercihini Fransız ekibi Monaco'dan yana kullanmıştı.

NUNO ESPİRİTO SANTO

İngiltere Premier Lig'den düşmesine rağmen West Ham United, tecrübeli hoca Nuno Espirito Santo ile yola devam etme kararı aldı.

RAZVAN LUCESCU

PAOK ile sözleşmesi devam eden Rumen teknik adam, şu aşamada Yunanistan'dan ayrılmayı düşünmediğini belirterek Beşiktaş'ın teklifini geri çevirdi.

DİNO TOPPMÖLLER

Listedeki yerini koruyan bir diğer isim olan Alman çalıştırıcı Dino Toppmöller için ise Bundesliga'dan gelen cazip teklifler, Beşiktaş'ın bu transferdeki işini zorlaştırıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.