Hava Durumu

Galatasaray'da Erden Timur'dan açıklamalar!

Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Erden Timur, kulüpteki yeni dönem hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Timur, Arda Turan'ın geleceğinden Torrent ile yapılan tazminat görüşmelerine ve transfer çalışmalarına kadar birçok konuda açıklamalar yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2022 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2022 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Galatasaray'da Erden Timur'dan açıklamalar!

Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Erden Timur'un açıklamaları şu şekilde:

13 yerli, 13 yabancı, 23 altyapı oyuncumuz var. Toplam 46 oyuncumuz var. 21 oyuncumuz kiradan dönüyor. Geçtiğimiz sezonki net maaş bütçesi 27 milyon euro. Vergi yasası değiştiği için 1.67 çarpanı var. 1 milyon dolar ödüyorsanız kulübe maliyeti 1.67 milyon dolar.

Net maaş 27 dediğimiz başka bir noktaya geçiyoruz. Sadece geçtiğimiz yıl tahakkuk eden Mustafa Muhammed ödemesiyle birlikte 30.7 milyon euro bonservis için harcanmış. Yeni bir yapılanmaya girildi, gençleşme politikasına girildi. Bunlar Galatasaray için önemliydi.

Geçen seneki bonservis bütçemiz 30.7 milyon euro, kadromuzdaki oyuncuların bonservis bütçesi 67 milyon 880 bin euro. Bunun dışında imza bedelleri var. 3 milyon 291 bin euro. Yani 71 milyon euro kadromuzun bugüne kadar bonservislere ve imzalara ödenmiş bedel var.

TRANSFER ÇALIŞMALARI HAKKINDA

Sportif direktör ve hocamızla anlaştık. Kısa vadeli aksiyonlar var. Uzun vadede daha fazla aksiyon alacağız. Bu bir emanet iş. Teknik heyetin raporu esas. Onların hepsinin dataya dayandırılarak transfer kararı verilecek. Hocamızın raporuna göre takviye edeceğimiz pozisyonlar var. Görüşmelere başlanmıştı zaten, devam ediyor. Seçimden önce yapılmış olan belli görüşmeler var. Şu sonuç çıkmasın; Ucuza az değil, gerçekten para verilmesi gereken yerde verilecek. İyi kadrolar kurulacak.

İlk 11'de 3 yerli olacağı için farkı yaratacak olan burası. Önümüzdeki haftadan itibaren aksiyonların sonucu gelecek. Stratejik sıralama yapmıyoruz. Ana kadroyu ise herkesi tatmin edecek ölçüde, Galatasaray'ın çıkarlarına uygun biçimde oluşturacağız.

Gözden Kaçmasın

Son dakika: Galatasaray'da Torrent'in belirlediği sezon açılış tarihi değişti! Okan Buruk...Haberi görüntüle

YENİ SEZON HAZIRLIK PLANLAMASI

Sezonu pazartesi açıyoruz. Kamp 7-19 Temmuz Avusturya'da, Graz yakınlarında. Hazırlık maçları set edildi, hocamız onayladı. 26-30 Temmuz için Innsbruck tarafına gidiyoruz, oradaki hazırlık maçları da set edildi. En geç 31'inde Türkiye'ye döneceğiz.

Basketbolda transferlerimizi neredeyse tamamladık. Onları da bugün-yarın açıklayacağız.

MEVCUT OYUNCULARA TEKLİF VAR MI?

Şu anda yazılı olarak kulübe gelmiş teklif yok. Sözlü olarak var. Öncelikle oyuncularla görüşeceğiz. Biz burada kalmak isteyen ve sahaya karakter koyacak oyuncularla devam edeceğiz.

ARDA TURAN GÖREV ALACAK MI?

Sözleşmesi biten oyuncularımıza veda ettik. Arda Turan'la hep görüşürüm. Sportif AŞ'de futboldan sorumluyum. Cenk Bey, Futbol direktörü olacak. Teknik heyet ve kadro şu an kuruluyor. Hocamız geldi. Bizim amacımız, 5 yıllık bir planlama yapmak. Şu an önceliğimiz kısmen yapılanma ve kadroyu oluşturma.

TORRENT İLE FESİH GÖRÜŞMELERİNDE NELER YAŞANDI?

Bilindiği üzere Sensibile ve Torrent ile sözleşmelerimizi feshettik. Sağ olsun Sensibile tazminatında indirim yaptı. Torrent için önce menajeriyle sonra kendisiyle uzun bir toplantı yaptık. Sayın Torrent, sadece %5 indirim yapabileceğini söyledi. İndirim olursa ödemeleri yaparız, yoksa dava yoluyla olur demiştik biz de. Orada öyle bir sonuçlandırma oldu. İkisi de kulübümüz için emek verdi, bunun için teşekkür ediyoruz. Hukuki kısmını belirtmem doğru olmaz. Avantajlı olduğumuz yönleri biliyoruz. Davanın neticesinde en son gelinecek nokta, Sayın Torrent’in istediği şey. Baktığınızda bu bir tercihtir. O süreç hayatımızda çok fazla şey değiştirmeyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.