Hava Durumu

Kulüpler Birliği'nden devrim niteliğinde girişim: Ali Koç kararları tek tek açıkladı

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, gerçekleştirilen toplantıların ardından aldıkları kararları açıkladı. Ali Koç, Süper Lig A.Ş. kurulması yönünde girişimleri olacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2025 20:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2025 21:59
Kaynak: Haber Merkezi
Kulüpler Birliği'nden devrim niteliğinde girişim: Ali Koç kararları tek tek açıkladı

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, gerçekleştirdikleri toplantı sonrası aldıkları kararları açıkladı. İşte Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar; 

"Kulüpler, 149 takımın faydalı olmadığını düşünüyor. Ne olacaksa kriterlerin belirlenip onların azaltılması lazım. Bugünün en önemli kazanımlarından biri, Lig A.Ş. mi dersiniz, Süper Lig A.Ş mi dersiniz adını sonra koyacağız onun kurulmasına dair karar çıkartıldı. Geçmişte de kurulmuştu bu ama o zaman yeterli değildi. 1-2 sene faaliyet gösterdi. Şimdi farklı bir modele gittik."

"Yabancı kuralı da denilmiyor, futbolda uygunluk kurulunu konuştukenel olarak iyi planlanmış ama bazı konularda değişikliğe ihtiyacımız var. Bize bir 5 yıllık plan sunulsun ve herkes planını ona göre yapsın."

"Türkiye Kupası ve Süper Kupa formatını inceledik. Türkiye Kupası 1 yıllık uzatılmıştı, şimdi ihaleye çıkacak. Yeni bir format olur mu onu bilmiyoruz. Yeni bir ihale olacağı için neler olacak onu düşündük."

"VAR konusunda da şöyle söyleyeyim, oylama yapmadık ama genel kanaat, yabancı VAR devam etmeli ve belli kriterlerin üzerinde olması. Son haftalarda yaşadığımız sıkıntılar, bizim talep ettiğimize uzak bazı isimler olduğunu konuştuk."

"İlk defa denenen bir şey, artısını da söylemek lazım. Yabancı VAR devam etmeli, eder-etmez ama bence devam etmeli."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.