Hava Durumu

Serdar Bilgili'den Fatih Terim itirafı geldi

Beşiktaş'ta bir dönem başkanlık yapan Serdar Bilgili, görev aldığı döneme ait ilginç itiraflarda bulundu. Galatasaray'ın efsane teknik direktörü Fatih Terim hakkında söyledikleri ise sosyal medyaya damgasını vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 12:56
Kaynak: Rafine TV
Serdar Bilgili'den Fatih Terim itirafı geldi

Beşiktaş'ın eski başkanı Serdar Bilgili Rafine TV'ye özel açıklamalarda bulundu. İşte Serdar Bilgili'nin açıklamaları...

"FATİH TERİM BEŞİKTAŞ'A GELECEĞİM DEDİ"

Serdar Bilgili: "Biz 2002/03 sezonu için yeni antrenör getirecektik. Beşiktaş’a gelmesi için Fatih Terim ile görüştüm. Terim, 'seçimlere bağlı, Özhan Bey’e sözüm var. Özhan Canaydın seçimi kazanırsa Galatasaray’a gideceğim, kazanamazsa Beşiktaş’a geleceğim dedi."

"SEÇİMİ ÖZHAN CANAYDIN KAZANINCA FATİH HOCA, GALATASARAY’IN BAŞINA GEÇTİ"

Serdar Bilgili: "Seçimi Özhan Canaydın kazanınca Fatih hoca, Galatasaray’ın başına geçti. O sezon Lucescu ile Galatasaray şampiyon olmasına rağmen Özhan abi, Fatih Terim’e söz verdiği için Lucescu ile yollarını ayırdı. Öyle olunca ben de dedim biz Lucescu ile görüşelim. Evde otururken dedim bana Lucescu’nun telefonunu bulsanıza bir arayıp konuşayım. Buldular telefonunu ve aradım Lucescu’yu… Açtı telefonu, dedim ben sizinle görüşmek istiyorum. O da ben de sizinle görüşmek istiyordum dedi. Yarım saat sonra benim evime geldi. Çok kırgınım Galatasaray’a dedi. Ben şampiyon yapmama rağmen sözleşmemi yenilemediler dedi. Bize gelir misin diye sordum. Tabi dedi. Ne istiyorsun dedim, Galatasaray’da aldığım ücreti verin dedi. Ben Galatasaray’da aldığının biraz üstünü verdim ve 15 dakikada el sıkıştık. Galatasaray’a kalbi çok kırılmıştı."

"SÖZLEŞMEYİ YIRTTIM, GALATASARAY ALDI"

Serdar Bilgili: "Ben başkanken isim vermeyeyim biz bir santrforla kontrat imzalamıştık. Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın beni aradı, 'sevgili başkan bizim bu oyuncuya ihtiyacımız var, sizde bunlar var, onu bırak ben alayım' dedi. 'Emredersin başkanım' dedim, sözleşmeyi yırtıp attım ve Galatasaray aldı. Yine genel sekreter olduğum dönem, Fenerbahçe'de Jes Högh diye bir oyuncu vardı. Ben yurt dışında, otelde, Högh ile aynı odadayım, imzayı attım, kontrat bitti, Süleyman abi aradı, 'Serdar'cım iptal et kontratı' dedi. 'Abi şimdi imzaladık neden iptal edeyim' dedim, 'Fenerbahçe Başkanı Ali Bey aradı, Şadan Bey'le birlikte rica etti' dedi.. Ondan sonra Ali Başkan da aradı beni, 'Serdar'cım çok teşekkür ederim' dedi, biz o kontratı da iptal ettik. Eskiden böyle dostluklar vardı. Özhan abi gelirdi, galip olduğumuzda bizi alkışlardı."

"MAALESEF DESTEK GÖRMEDİĞİM İÇİN BIRAKTIM"

Serdar Bilgili: 2004 yılında, ilk yarıyı 11-12 puan önde bitirdikten sonra peş peşe mağlubiyetler aldığımız dönem bazı organize olaylarla karşı karşıya olmamıza rağmen taraftarımızın bize gösterdiği tavrı kabullenemedim. O zaman taraftarımızdan çok büyük destek beklerdim. Maalesef destek görmediğim için bıraktım.

HAGİ Mİ, ALEX Mİ?

Serdar Bilgili: "Hagi tabi ki. Türk olarak da Sergen Yalçın’dır, tartışmasız. Ben Sergen ile de beraber çalıştığım için kendisi çok özel bir futbolcu, özel bir karakter. Bence biz Türkiye’de Sergen’in değerini bilemedik. Sergen dünyada herkesin konuştuğu tek isim olabilirdi. Müthiş bir yetenekti."

"SERGEN GOLÜ ATTI VE ŞAMPİYONLUĞUMUZ BELLİ OLDUĞU AN..."

Serdar Bilgili: "Bizim şampiyonluğu aldığımız Galatasaray maçı tabii ki. Ben normalde çok sakin ve duygularımı belli etmeden maç seyrederim. O maçta yanımda yine Rahmetli Özhan abi oturuyordu, Sergen golü attı ve şampiyonluğumuz belli olduğu an ben yerimden fırlayıp zıplamaya başlamıştım. Unutamadığım maç odur. Bir daha da öyle bir şey olmadı."

TEKRAR BEŞİKTAŞ BAŞKANI OLUR MU?

Serdar Bilgili: Tabii ki olmam. Benim artık yaşım ilerledi. Bir kere genç olmak lazım, enerjik olmak lazım, mücadeleci olmak lazım. Ömür boyu yapılacak da bir iş değil. Hayatınızda belli bir dönem yapılması gereken bir iş. Ben dışardan Beşiktaş’ı büyük bir keyifle izliyorum, destekliyorum ve iyi olmasını istiyorum. Ama maalesef şu an çok parlak olduğunu söyleyemem.

"BEŞİKTAŞ'IN 1 MİLYAR DOLAR SERVETİ OLACAKTI"

Serdar Bilgili: Biz bıraktığımız zaman Beşiktaş’ın borcu 17 milyon dolardı. Yıllık 62 milyon dolar geliri vardı. Fenerbahçe ve Galatasaray’dan daha fazlaydı gelirimiz. Beşiktaş’ın senelik 15-20 milyon dolar karı vardı. Yani hem borcumuzun faizini ödeyebilecek hem yıllık kar edebilecek durumdaydık ve Beşiktaş o sırada Fulya’yı yapmak üzereydi. Biz Fulya’yı yapsaydık; bizim projemiz Fulya’da İstinye Park’tan daha değerli bir AVM ve yanında da iki tane kuleydi. Kendi imkanımızla yapacaktık. Bugün Beşiktaş 1 milyar dolarlık bir servetin ve yıllık 80-90 milyon dolarlık kira gelirinin sahibi olacaktı. Gelir açısından da dünyanın en güçlü kulüplerinden olacaktı. Bizden sonra gelen yönetimler başka projeler yaptı ve Beşiktaş’ın geldiği nokta ortada.

"5 YAŞINDA KIZIMA KÜFÜR ETTİLER"

Serdar Bilgili: Beşiktaş’a 12 yılımı verdim ve ayrılma sebebim ne biliyor musunuz? Fenerbahçe – Beşiktaş maçında benim 5 yaşındaki kızıma küfür ettiler. Rahmetli anneme ağza alınmaya hakaretler ettiler ve bana 3-4 metre mesafeden. O gün onun için bıraktım. Ben bu küfürleri hakketmedim ki, ben Beşiktaş’a 12 yıl hizmet ettim. Daha da üzücüsü ayrıldıktan sonra yok mafyaya borcum varmış, şampiyonluğu Fenerbahçe’ye satmışım… Bugün bile bunları yazıyorlar. O gün bir başkanın onurlu bir şekilde kendi onurunu korumak için, camianın korumadığı noktada kendi onurunu korumak için görevini bırakmasını dahi anlayamadılar. Çünkü bugün kimse onurla görev bırakmıyor. Herkes koltuğuna yapışmış durumda. Ben o koltuğa hiçbir zaman yapışmadım. Ben o koltuktan kimlik de bulmadım. Ben bu camiaya hizmet etmeye çalıştım. Tek beklediğim camianın bunu takdir etmesiydi. Takdir etmediler, ben de ayrıldım.

BEŞİKTAŞ'IN SON DURUMUNU NASIL DEĞERLENDİRİYOR?

Serdar Bilgili: Çok kötü değerlendiriyorum. Maalesef Beşiktaş neredeyse 3 büyüklükten kopmaya doğru gidiyor. Çok geride kaldık. Ama daha da kötüsü şu an baktığınız zaman eski yöneticiler, eski camianın önde gelenleri hiçbiri maça gitmiyor. Herkes Beşiktaş’tan koptu. Bunun sebebi; Beşiktaş son 4-5 seçimde herkes birbirine girdi. Eski başkanlar birbirleriyle kavga etti. En son gelen başkan (Hasan Arat) dedi ki 20 yıldır Beşiktaş’ı Beşiktaşlılar yönetmiyor. Yani bizlerin Beşiktaşlı olmadığını iddia ederek yaklaşık 150 tane yöneticiyi töhmet altında bıraktı. Halbuki bugünkü başkan, eski başkanları toplasa, bir araya gelsek kendisine destek versek, kötü söylemlerden vazgeçilip camiayı birlik haline getirmeye çalışsak o zaman camia güçlenir.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Serdar Bilgili: Valla sayın başkanı gayet iyi tanıyorum. Çok da sevdiğim, çok düzgün bir insandır. Niye hala orda duruyor, ben onu anlamıyorum. Bir camiaya hizmet ediyorsunuz, o hizmet ettiğiniz insanlar sizi istemiyor. O zaman niye duruyorsunuz orada? Bırakın, değiştirsinler ve birisi gelsin. Oturmaması lazım, çoktan bırakması lazımdı. Yeniden seçime gitsin, kendisi de aday olsun istiyorsa… Bu kadar talebin olduğu bir ortamda zorla orda oturmayı ben onuruma yediremezdim şahsen.

Kaynak: Rafine TV

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.