Hava Durumu

Ethereum tabanlı stabil para platformu saldırıya uğradı

Ethereum blok zincirinde faaliyet gösteren Beanstalk adındaki stabil kripto para ekosistemi siber saldırıya uğradı ve havuzlarda birikmiş 180 milyon dolar çalındı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2022 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2022 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ethereum tabanlı stabil para platformu saldırıya uğradı

Kripto para dünyasında gün geçmiyor ki yeni bir siber saldırı haberi duymayalım. Henüz Axie Infinity ağına yapılan saldırının sıcaklığı devam ederken bu kez Ethereum tarafında bir saldırı oldu. 

Beanstalk saldırıya uğradı

Beanstalk adlı platform Ethereum tabanlı bir stabil kripto para projesi. BEAN adı verilen ve 1$ karşılığında ticareti yapılan bir kripto parası mevcut. BEAN coin topluluğun borç vermesi esasına dayalı olarak değerini devam ettiriyor. 

Siber saldırganlar borç vermiş gibi göstererek belirli bir miktar BEAN coin satın almış. Daha sonra sahte bir BIP-18 protokolü oluşturarak sınırsız coin kazmaya başlamış. Toplamda 180 milyon dolarlık ETH ve BEAN coin platformdan dışarıya çıkarılmış.

Saldırganların 30 milyon dolarlık varlığı Tornado Cash ağında akladığı ifade ediliyor. BEAN coin ise saldırı sonrasında haliyle sıfır değerine düşmüş durumda. Geliştiricilerin zararı nasıl karşılayacağı merak konusu. 

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.