Hava Durumu

iPhone gizlilik ayarları Facebook’a pahalıya patladı

Geçtiğimiz yıl iOS 14.1 sürümü ile birlikte sunulan ve uygulamaların kişisel verileri takip etmesini kullanıcıların onayına bağlayan özellik reklam yayıncılarını vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2022 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2022 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
iPhone gizlilik ayarları Facebook’a pahalıya patladı

Apple’ın üçüncü taraf iOS uygulamalarının kişisel verileri takip için kullanıcılardan izin aldığı yeni gizlilik özelliğinin üzerinden tam bir yıl geçti. Beklendiği gibi reklam yayıncıları büyük yara almış durumda. 

iPhone gizlilik ayarları kök söktürüyor

Apple’ı her fırsatta geliştirmekten geri durmayan Facebook, gizlilik sözleşmesinden en fazla etkilenen firma durumunda. Kişisel verilerin takip edilememesi haliyle odaklı reklamların önünü kesiyor. Mark Zuckerberg bu yıl yaklaşık 10 milyar dolarlık bir kayıp beklediklerini  açıklamıştı. Analizler bu rakamın 12.8 milyar dolara kadar çıkabileceğini gösteriyor. 

Reklama dayalı gelir elde eden diğer bir dev platform YouTube yaklaşık olarak 2.2 milyar dolarlık bir kayba uğruyor. Twitter 323 milyon dolar, Snapchat ise 545 milyon dolarlık zarar ediyor. Bu 4 firma toplamda 16 milyar dolar kaybetmiş oluyor. 

Raporlar iOS kullanıcılarının gizlilik özelliği sayesinde uygulamaların takip özelliğine karşı daha uyanık olduğu gösteriyor. Bu bakımdan önümüzdeki yıllar çok daha yıkıcı olabilir. Twitter ve Snapchat’in yeni özelliğe hızlı bir şekilde adapte olmaya çalıştığı için sonraki dönemde gelirlerini arttıracağı düşünülüyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.